FOTO’S & VIDEO: PJ CLAEYS OVER PARTICLE LIFE

Afgelopen week spraken we af met PJ Claeys om België onveilig te maken. Deze 24-jarige Belg weet ons altijd te verbazen met super stylisch skaten. Zijn Particles part gefilmd met Willem Vleugels kwam vorige week woensdag uit net als PJ’s ‘Some Fries With’ edit. Dit was niet geheel toevallig, want de Belg was vorige week ook nog jarig. Hoe dan ook… We zochten PJ op, schoten een paar foto’s en stelden hem enkele vragen. Lees hier onder andere over hoe en waarom zijn part tot stand kwam. 

Naam op paspoort: Pieter Jan Claeys
Geboortedatum: 3 juni, 1991 
Geboorteplaats: Deinze 
Woonplaats: Brugge 
Sponsors: Emerica, A Cut Above Clothing, Transind, 911 Skateshop 

Pj-Claes-SmokingPJ Claeys, smoking / foto: Rob Rouleaux

Je hebt net een heel erg sicke part released samen met Willem Vleugels. Hoe is dat tot stand gekomen?
Willem Vleugels is een goede vriend van mij en een zeer goede filmer. Hij heeft de Particles bedacht en opgestart om allemaal sicke videoprojecten te doen. Wij zijn veel gaan filmen om een goede part te schieten zonder hulp van sponsors of wat dan ook. Particles komen tot stand puur vanuit eigen motivatie om er iets moois van te maken.

Willem is nogal druk ook met veel andere projecten. Hoe lang zijn jullie bezig geweest om alles te filmen?
Vroeger kon je een part filmen in een paar maanden tijd, maar tegenwoordig heeft niet iedereen meer zoveel tijd. Iedereen moet tegenwoordig gaan werken en zo. Het was dus af en toe flink goochelen met de tijd. Soms waren we twee weken aan één stuk aan het filmen en dan weer twee weken helemaal niet. Dat was erg moeilijk om dan in de flow te blijven om tricks te filmen. Af en toe leverde dat ook wat frustraties op, maar we hebben doorgebeten en we hebben uiteindelijk een prachtig part geleverd.

Vanuit wie kwam het initiatief eigenlijk om een part te maken?
Willem is natuurlijk de bedenker van het hele Particles gebeuren en er vallen verschillende skateprojecten daar onder. Aangezien er op dit moment niet zo heel veel gebeurt met mijn sponsors (lees: een trip of andere projecten), heb ik Willem benaderd om zelf een part te creëren. Zo is de bal aan het rollen gegaan en zijn we begonnen met filmen. Elke week kregen we meer footy en werd de motivatie alleen maar meer en meer.

Pj Claeys - KickflipPJ Claeys, kickflip / foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X