PARK: PIER 15 BREDA

Pier 15 skatepark:
Breda heeft een skatepark waar veel steden jaloers op kunnen zijn. Wanneer je het park binnenloopt kom je als eerste terecht in een zeer goed verzorgde bar. Hier vind je een uitgebereide horeca gelegenheid met uitzicht over het skatepark die er net als de kantine piekfijn uit ziet. Het skatepark is helemaal van deze tijd en heeft bijna alle elementen van een modern skatepark in zich. Volgens vele het beste skatepark van Nederland.

Het Skatepark:
Het skatepark van Pier 15 is vooral street georiënteerd. Hoewel het in eerste instantie misschien lijkt alsof het allemaal van beton is gemaakt is het grooste gedeelte toch echt van hout. Aan de voor- en achterkant lange quaterpipes met daartussen veel verschillende street obstakels. Tussen de obstakels is vrij veel ruimte gelaten zodat je alle ruimte hebt om rustig te kunnen skaten. Je kunt zien dat de bouwers van dit park weten waar ze mee bezig zijn. Het park is tot in de puntjes goed verzorgd.

pier-15-skatepark-breda-6Rails

pier-15-skatepark-breda-1Rail achterin het park

pier-15-skatepark-breda-kromme-railRail

Horeca en faciliteiten:
Naast dat Pier 15 een heel goed skatepark heeft, mag ook het horeca gedeelte niet vergeten worden. Het ziet er niet alleen super goed uit, je kunt er van alles krijgen. Speciale koffies, bieren, belegde broodjes, pizza’s, Naco’s, eigenlijk alles wat je je maar kunt bedenken. Regelmatig zijn er feestjes in het skatepark waarbij de boel afgeladen vol staat en het dak eraf gaat. De kantine heeft gratis WIFI en je kunt er prima een paar uurtjes door brengen.

pier-15-skatepark-breda-bar

De kantine

pier-15-skatepark-breda-9Bier…

Shop:
In het skatepark bevindt zich een kleine shop waar je vooral items kunt vinden van Vans en de local skateshop in Breda, Bonk. Wil je ruimte keuze in boards of schoenen dan kun je het beste even naar de stad lopen, maar in principe is alles aanwezig om je board weer op orde te krijgen.

pier-15-skatepark-breda-shopShop in Pier 15

Evenementen in Pier 15:
Met zo’n park en horeca gelegenheid is Pier 15 natuurlijk een zeer geschikte plek voor evenementen. Sinds de opening zijn er al een aantal premieres en wedstrijden gehouden. Daarnaast is Pier 15 dit jaar de locatie voor onder andere de Dew Tour en de finale van het NK Junioren en organiseert het skatepark dingen zoals bijvoorbeeld een skatecamp. Ook zijn er regelmatig feestjes in het park die door gaan tot in de late uurtjes.

pier-15-skatepark-breda-woody-hoogendijk-hardflipWoody Hoogendijk – Hardflip

Skateboardlessen:
Het skatepark biedt uitgebreide mogelijkheden in skatelessen. Twee keer per week, op woensdag en zaterdag worden de reguliere lessen gegeven. Deze worden gegeven door ervaren skateboard leraren van het skatepark. Je kunt je opgeven voor lessen voor beginners of gevorderden en als je liever privélessen volgt dan zijn daar ook mogelijkheden voor.

Meer info over de skatelessen lees je op de website van het skatepark

Info Pier 15 Skatepark:
Adres: Veilingkade 12, 4815 HC Breda
Email: info@pier15.nl
Telefoon:+31 76 532 83 59

Bereikbaarheid:
Vanaf Breda Station:
Het skatepark is een kleine tien minuten lopen vanaf het centraal station. Neem de achteruitgang van het station loop de straat uit richting de linker kant. Aan het einde van de straat bij de stoplichten ga je naar rechts. Je loopt de twee supermarkten voorbij en gaat rechts de straat van het skatepark in (Richting Belcrum Beach) aan het einde van de straat vindt je het skatepark.

Openingstijden en prijzen:
Maandag:
Gesloten
Dinsdag: 15:00 – 23:00

Woensdag: 14:00 – 23:00

Donderdag: 15:00 – 23:00
Vrijdag: 15:00 – 02:00

Zaterdag:
13:00 – 24:00
Zondag: 13:00 – 20:00

Kijk voor actuele openingstijden op de website van het skatepark

Website:
www.pier15.nl

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL