Video: Pier Parade 2023 Recap

Zaterdag 15 Juli was het tijd voor alweer de tweede editie van Pier Parade. Ons eigen skateboard event dat we samen met Nine Yards Skatepark en Pier 15 Skatepark organiseren in Breda. Na het succes in 2022 waren de verwachtingen hoog, en natuurlijk hebben we er alles aan gedaan om deze verwachtingen waar te maken. Met een volledig uitverkocht event, met bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld was het event voor ons meer dan geslaagd!

 

Nine Yards Skateparks heeft er weer alles aan gedaan om de gekste obstakels te voorschijn te toveren, zo hadden we de Bones Wheels mega quarterpipe, een unieke Volcom Ice Ledge, en als afsluiter de Red Bull Pool Party met als special feature een drijvende rail. 

Om alles nog een beetje extra op te spicen brachten onze partners dit jaar special guests naar het event. Zo bracht Bones Wheels Cody Lockwood, en niemand minder dan JAWS naar het event (Jaws raakte een aantal dagen voor het event helaas geblesseerd). Bracht Red Bull hun sloopkogel Jake Wooten en Peru’s superstar Angelo Caro naar Breda, en kwam Volcom met een grote selectie riders van hun Europese team naar ons event. 

 

Na 10 jaar lang events over de hele wereld te hebben bezocht vonden we het tijd voor ons eigen event. Een event die zowel voor diehard skateboarders leuk moet zijn, als voor de mensen die de cultuur kunnen waarderen. Zo hebben we samen met onze sponsors verschillende randactiviteiten opgezet die toegankelijk zijn voor iedereen. Volcom kwam met hun ”Wheel Of Fortune” waarbij vette goodies te winnen waren, Bones Wheels pakte uit met hun wheel exchange programma, waarbij bezoekers GRATIS nieuwe Bones X wielen konden krijgen, kon je tattoos laten zetten bij Bunker Tattoos en hadden we weer een bomvol muziekaal programma met onder andere DJ RedBeard, Lolo, Bumble B. Boy, Vals Alarm en nog veel meer.

 

Nogmaal bedankt voor iedereen die onderdeel was van Pier Parade 2023, wij hebben genoten. Voor nu, geniet van de recap, en tot volgend jaar!

Jason Lijnzaat:
De grote winnaar van de eerste editie van Pier Parade was natuurlijk Jason Lijnzaat. Om hem nog een keer extra in het zonnetje te zetten leek het ons een epic idee onze huidige king aan te laten komen in stijl. Zo landde Jason vlak voor de eerste skatesessie startte per helicopter bij Pier 15 Skatepark.

Obstakel 1 – Bones X Mega Quarterpipe:
De dag werd gestart gelijk na aankomst van Jason Lijnzaat op de Bones X quarterpipe. Een flinke jongen met een basishoogte van 360cm, die langzaam uitgebreid werd tot een hoogte van maar liefst 480cm. Naast Jason zagen we onder andere Jake Wooten, Tim Zom, Cody Lockwood, Wouter de Jong, Jelle Maatman en Tim Aguilar hun leven wagen op deze badboy!

Bones X-Formula Wheels:
Een van onze nieuwe sponsors dit jaar is Bones Wheels! Bones Wheels komt dit jaar met hun nieuwe x-formula wielen. Deze wielen hebben de perfecte combinatie tussen grip en slide vermogen en zijn net als hun STF wielen wielen bestand tegen flatspots, altijd ronde wielen dus! Om deze wielen extra in de aandacht te zetten konden Pier Parade bij de Bones stand terecht voor GRATIS Bones X Wielen. Benieuwd naar deze wielen? Ze zijn nu onder andere verkrijgbaar bij Bonk in Breda!

Obstakel 2 – Volcom Ice Ledge:
Na het trampoline obstakel van vorig jaar, kwam Nine Yards Skateparks ook dit jaar opnieuw met een experimenteel obstakel, de Volcom Ice Ledge. Deze ledge van maar liefst 6 meter gemaakt van blokken ijs zorgde voor veel verassingen. Ondanks de flinke regenbui die we over ons heen kregen tijdens de sessie bleef de sfeer er in goed in zitten en zagen we riders als Douwe Macare, Tijmen Overbeek en Julian Jeang-Agliardi dit obstakel skaten alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. 

Volcom:

Ook Volcom konden we dit jaar verwelkomen als nieuwe Sponsor van Pier Parade. Naast dat we onze event T-shirts samen met Volcom gemaakt hebben kwam Volcom met een groot team naar Pier 15 Skatepark om het event naar een volgend level te brengen. Doe een draai aan de ”Wheel of Fortune” en win vette Volcom Goodies, of beland op de stoel van de Volcom dunk tank! Daarnaast bracht Volcom riders als Matisse Banc, Jorge Simoes, Marco Kada en Jann Hofmann naar het event, thanks again Volcom!

Goodtimes!
Waar het uiteindelijk allemaal om draait tijdens Pier Parade. Fun, tijd me tje vrienden, en 10 uur lang partyen en skateboarden. Pier 15 brengt mensen bij elkaar, en zo zien we het graag. Hoewel iedereen even welkom is, is het altijd leuk bekende gezichten te zien.  

Obstakel 3: Red Bull Pool Party
Natuurlijk zijn onze vrienden van Red Bull er ook weer bij tijdens Pier Parade, met de Red Bull Pool Party. Na alle gezelligheid in de zwembadcontainer van C. Groenenboom leek het ons dit jaar een goed idee om het zwembad te verwerken in een van onze obstakels. Als special feature knalde Nine Yards een floating rail in elkaar. Zou jij hem aandurven?

We have a new king!
Ondanks Pier Parade geen wedstrijd is hebben we ook dit jaar weer een MVP verkozen. Dit jaar was dit niemand minder dan Nassim Guammaz. Niemand wist het laatste obstakel zo dik te skaten als Nassim, en dat verdient extra aandacht!

Bedankt Nine Yards Crew! / Foto: Marcel Veldman

Special thanks naar onze Pier Parade Sponsors:
Nine Yards Skateparks
Pier 15 Skatepark
Bones Wheels
Volcom
Red bull

DJ Redbeard full DJ set:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL