PARK: SKATEHAL ARNHEM

Skatehal Arnhem:
Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een foto voorbij zien komen van dit unieke skatepark in Arnhem. In de oude Sint Josefkerk zit sinds het einde van 2011 Skatehal Arnhem. De course is gebouwd voor zowel skateboarders als BMX’ers en heeft eigenlijk voor iedereen wel iets te bieden. Wij bezochten het park samen met een aantal C1rca team riders welke erg benieuwd waren naar dit skatepark.

Het skatepark:
Wat als eerste opvalt zodra je het skatepark in loopt, is dat het er zeer donker is. Op veel plekken is het bijna te donker om er normaal te kunnen skaten, zeker als het avond is en er geen daglicht naar binnen schijnt. Het park ziet er in eerste instantie redelijk uit, maar zodra je op je board stapt denk je daar al snel anders over. De vloer van het park is gebouwd uit zacht hout en dat merk je direct. De meeste obstakels zijn wel van goed hard materiaal, dus deze zijn wel te skaten. Er is tijdens de bouw aan zowel skateboarders als BMX’ers gedacht. Het linker deel is meer BMX georiënteerd. Het rechte gedeelte is voor de skateboarders. Op zich zijn de obstakels niet echt verkeerd, maar wij hebben het idee dat er niet écht nagedacht is over de bouw van de obstakels. Het skatepark is niet echt één geheel.

Horeca en faciliteiten:
Skatehal Arnhem is een skatepark en veel meer is er ook niet te vinden. Wel is er een bar in het park waar je iets te eten en drinken kunt halen. Daarnaast zit het skatepark naast een grote supermarkt waar je natuurlijk van alles kunt krijgen.

Shop:
In de kantine van het skatepark vindt je een kleine vitrine met een aantal boards, trucks en wielen. Mocht er iets kapot gaan dan kun je je board dus wel weer paraat maken in het skatepark.

Boris van den Brink – backside smith

Events in Skatehal Arnhem:
Zo nu en dan organiseert het skatepark een klein evenement. Heb jij zin om Skatehal Arnhem te bezoeken tijdens een event? Check dan de evenementen agenda en zoek de data.

Skateboardlessen:
Het doel Skatehal Arnhem is om twee keer per jaar een serie stakelen aan te bieden. Dit hangt af van het aantal aanmeldingen. Deze lessen worden gegeven op maandag- of dinsdag avond en wordt gegeven in groepen van 5 of 10 deelnemers. Check hier voor meer info over skatelessen.

Info Skatehal Arnhem:
Adres: St. Joseph Kerk aan de Rosendaalseweg 700 in Arnhem
Email: info@skatehalarnhem.nl

Bereikbaarheid:
Vanaf Arnhem Centraal: Pak buslijn 7 richting Geitenkamp en stap uit bij bushalte ”Dr. Schaepmanlaan” en je stapt uit pal voor de deur van het skatepark. Deze bus rijdt iedere 10 minuten en duurt ongeveer een kwartiertje.

Church-Skatehal-Arnhem-2015-Netherlands-skatepark-windows

Sfeervolle ramen in het skatepark

Openingstijden en prijzen:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 19:00 – 23:00
Vrijdag: 19:00 – 23:00
Zaterdag: Alleen BMX
Zondag: 11:00 – 18:00

Website:
SkatehalArnhem.nl

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL