FOTO’S: MITCHEL LINGER ZONDER BLIKKEN OF BLOZEN

Ben je nog vaker met Jaasir gaan skaten?
Ik ben zeker vaker van Jaasir gaan skaten. Het is toch sick dat je met je familie één en dezelfde passie deelt. Ik zou willen dat meerdere mensen van mijn familie zich met skateboarden bezig hielden, maar dat is nou eenmaal niet zo.

Je bent destijds van Utrecht naar Amsterdam verhuisd. Welke reden zat daar achter?
In Utrecht heb ik mijn eerst 12 jaren gewoond. Daar ben ik opgegroeid. Toen ben ik verhuisd naar Rhenen, waar ik acht jaar woonde (Rhenen ligt op de Utrechtse heuvelrug). Nadat ik klaar was met school ben ik naar Amsterdam verhuist, waar ik nu alweer vijf jaar woon. Amsterdam is natuurlijk een wereld van verschil met Rhenen, waar veel bos en rust is. Amsterdam is chaos en touristen en party… véél party!

Amsterdam is a bang bang city, een stad waar altijd geknald kan worden. Hoe vaak ga je nou partien dan?
Vroeger ging ik echt elk weekend en soms ook doordeweeks, maar tegenwoordig ga ik wel wat minder knallen. Ik heb nu ook een goede baan waar ik veel aandacht aan moet geven en verantwoordelijk mee om moet gaan.

Je skate regelmatig. Met wie ga je vaak skateboarden?
Meestal met de Booticelli Boys of met de mensen die vaak bij de Marnixbowl hangen.

We moeten zeggen dat we verrast waren met de spots die we hebben geskate, bijvoorbeeld de vert bij Schellingwoude. Hoe komt het dat jij vert skate?
Toen ik begon met skateboarden hadden we een klein kut parkje waar je kon skaten. Daar had je een quarter en een paar kutschansjes. Laat staan dat er ook maar een fatsoenlijk curb stond. Ik ben toen begonnen met tranny skaten en downhillen van heuvels. Toen ik in Amsterdam kwam had je maar weinig tranny spots. En de gasten waarmee ik hier ging skaten waren allemaal straatratten, maar ik probeer gewoon alles een beetje mee te pakken.

Mitchel Linger - Frontside 5-0 nosegrab

Mitchel Linger, fronside 5-0 nosegrab / foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL