FOTO’S: MITCHEL LINGER ZONDER BLIKKEN OF BLOZEN

Mitchel Linger skate hard! Hij weet op de meest rare spots de de dikste tricks te doen. Zonder blikken of blozen skate hij vert ramps padless, een man naar ons hart. Het is een gezellige jongen, altijd in voor een praatje, maar van een flinke party is hij ook niet vies. Met Mitchel gaan we graag skaten en dus gingen wij een paar dagen met hem op pad.

Naam op paspoort: Mitchel Marciano Linger
Geboorteplaats: Utrecht
Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 29 april, 1991
Sponsors: TOMS Skateshop, Emerica en Cheapo

Mitchel, hoe gaat het met jou?
Het gaat goed. Ik ben veel aan het werk en als ik tijd heb, dan probeer ik zoveel mogelijk te gaan skaten.

Je werkt in een pizzeria toch?
Ja man, ik werk bij De Pizzabakkers hier in Amsterdam. Ik ben daar de manager en moet dus iedereen aansturen, bestellingen doen en ben zelf natuurlijk ook werkzaam op de werkvloer.

Er loopt nog een Linger rond in Nederland die ook vaak genoeg op het skateboard te vinden is. Wat is nou de relatie tussen jou en Jaasir?
Jaasir is eigenlijk iemand die ik ken doordat er ooit een skate-foto ergens voorbij kwam. Ik dacht: “Hey, er is er nog een van Linger die skate. Zou dat familie van mij kunnen zijn?” Ooit heb ik in Zoetermeer met Jaasir afgesproken. We zijn toen samen gaan skaten. Natuurlijk hebben we het er toen ook over gehad, maar we konden toen niet achterhalen hoe of via wie we familie zijn. Toen hebben we gewoon besloten dat we neefjes van elkaar zijn. Dat is het makkelijkste voor iedereen.

Super duidelijk verhaal… Zijn jullie nou familie of niet?
We zijn sowieso familie van elkaar. Iedereen in Suriname is familie van elkaar, haha.

Hebben jullie nooit de drang gehad om uit te zoeken hoe het nou precies zit?
Nee, niet echt. Ik ken mijn hele stamboom ook niet. Als ik dat zou onderzoeken, dan zou ik er misschien ook wel achter komen. Maar zoals het nu is vind ik het ook prima. We zijn gewoon neefjes van elkaar en dat vind ik goed genoeg. Laten we het vooral niet te moeilijk maken.

Mitchel Linger - Backside tailslide

Mitchel Linger, backside tailslide / foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL