INTERVIEW: SIMON DEPREZ, BELGISCH HAMMER WONDER

We hebben op internet veel filmpjes voorbij zien komen van jouw hardflip tries bij MACBA. Waar haal je de motivatie vandaan om dat zo vaak te proberen? 
Daar heeft Trevor eigenlijk voor gezorgd. Hij stond erop en zei dat ik gewoon eens moest aanrijden en poppen. En hoe vaker ik het probeerde hoe meer publiek erbij kwam staan. En ja, dan kan je eigenlijk niet meer stoppen…

Hoe vaak heb je hem uiteindelijk geprobeerd? 
Vier dagen tot ik niet meer kon. Iedere dag ongeveer 20 tot 30 tries. Ik wil nu eerst werken aan m’n street part en wil aan het einde van de zomer eigenlijk terug gaan om de trick nog een keer te proberen.

Je bent op het moment dus ook bezig met een street part?
Ja, sowieso! Ik heb al redelijk wat footage, maar ik wacht eigenlijk op beter weer… Samen met Trevor Cappon, Sybren Vanoverberghe en Yeelen Moens ben ik van plan om in April naar Madrid te gaan. Daar kunnen we dan wel veel shooten hopelijk.

Waar kunnen we de part zien als deze af is? 
Dat weet ik eigenlijk nog niet. Normaal gesproken bij Globe Europe, maar ik heb me er nog niet echt mee bezig gehouden.

In 2014 deed je ook mee aan de Nike Berlin Open waar je eindigde net achter Luan Oliveira. Hoe voelde dat? 
Super! En zeker omdat ik eerst eigenlijk niet mee mocht doen. Axel Cruysbergs was eigenlijk gevraagd, maar hij was op tour. Maarten Roose van Rampaffairz had gevraagd of ik mee kon doen, maar ze twijfelden. Uiteindelijk mocht ik mee doen en dan wil je er natuurijk ook helemaal voor gaan. Het wedstrijd format vond ik ook heel chill. Jams van drie minuten. Ik hou zelf meer van jams dan korte runs. Het was natuurlijk super vet om samen met Luan in de finale te staan bij zo’n wedstrijd.

Wat is voor jou de vetste wedstrijd van het jaar?
Ik denk Best Of The West. Er zijn veel mensen die ik ken. En in het buitenland denk ik Helsinki Hookup en de Berlin Open.

Simon Deprez - Bs Crooks - Kortrijk, Belgium - 2014

Simon Deprez – backside crooked / Foto: Sybren Vanoverberghe

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL