INTERVIEW: SIMON DEPREZ, BELGISCH HAMMER WONDER

Vandaag gaan we de grens over met ons eerste interview met een skateboarder uit België. Een van de meest opvallende Belgische rijders van het afgelopen jaar was Simon Deprez natuurlijk. We komen hem veel tegen tijdens wedstrijden en events in de Benelux, maar ook in de rest van Europa. Hij komt op ons over als man met weinig woorden maar grote daden. Maak kennis met Simon Deprez!

Naam op paspoort: Simon Tony Deprez
Geboorteplaats: Kortrijk
Woonplaats: Zwevegem
Geboortedatum: 7 oktober, 1994
Sponsors: Globe, Sweet Skateboards, Skateboutique en Rampaffairz

Hey Simon, hoe gaat het met je?
Ja super, ik ben net klaar met skaten in Rampaffairz…

Voor veel Nederlanders kwam je uit het niets en was je daar in eens. Waar kom je eigenlijk vandaan. Wat doe je allemaal? Stel je even kort voor aan ons publiek…
Ik ben Simon, twintig jaar oude en ik kom uit Zwevegem, een plaatsje dicht bij Kortrijk. Bij Rampaffairz dus… Ik werk momenteel parttime bij mijn ouders in een bedrijf met industriële reinigingen. Daarnaast skate ik al ruim zeven jaar en dat doe ik zoveel als ik kan.

Hoe ziet een doorsnee dag van jou er ongeveer uit?
Als ik ’s ochtends opsta, dan chill ik meestal eerst of game ik een beetje. Rond de middag rijd ik meestal rond om iedereen op te halen om te skaten. Meestal gaan we dan naar een paar street spots en als het slecht weer is gaan we naar Rampaffairz. Maar het liefst gaan we natuurlijk naar het buitenland.

Waar ga je dan heen bijvoorbeeld?
Barcelona of Valencia… Eigenlijk is alles prima waar het weer en de spots goed zijn.

Heb je een vaste crew waarmee je altijd optrekt?
Ja, tuurlijk! Vaak ga ik skaten met mijn vrienden die ik heb leren kennen in Rampaffairz: Trevor Cappon, Jonathan Vlerick en Kenny Girffin.

Je staat natuurlijk bekend om je hammers en technische tricks. Hoe ben je op het idee gekomen van jouw legendarische hardflip lateflip?
Er stond een filmpje online op Instagram met een line van iemand met een 360 flip lateflip en een hardflip lateflip. Vrienden zeiden tegen met dat ik die eens moest proberen, dat lukte ook nog…

Simon Deprez - Five-O Treflip - Antwerp, Belgium - 2014

Simon Deprez – 5-0 360 flip out / Foto: Sybren Vanoverberghe

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL