INTERVIEW: ALEX WESTERBEEK EN TOBIAS STEENBERGEN OVER HUN HOUTMOOD

Jullie hebben ook een team. Wie rijden er allemaal voor Houtmood?
Tobias:
Het team is eigenlijk gestart in Mallorca. We waren daar met Robian (Fifield), Wesley (de Jong) en Wessel (Oelen) aan het rollen. En we dachten van: “Ja, man! Jullie moeten gewoon op het team.” Van daar uit is het team ontstaan. Rob (Maatman), Bert (Roeterdink), Patrick (Reins) en Leon (Bijl) zijn daar nu aan toegevoegd. Ze zitten er eigenlijk allemaal op omdat we het leuk vinden om met hun te skaten. Iedereen doet een beetje z’n eigen dingetje.

Alex: Iedereen was ook gelijk hyped dat ze op het team zaten, maar niemand wist eigenlijk nog wat Houtmood was. Ja, we hadden shirtjes… En een naam en een logo.

Tobias: Zo zijn we eigenlijk doorgegaan. We kregen het idee om meer te gaan doen. We dachten eerst aan boards, maar die worden al zoveel gedaan. Ik stelde toen wielen voor en wou eigenlijk gelijk al wielen gaan bestellen. Maar ik zat te denken en vond eigenlijk dat Rob Maatman z’n eigen wiel wel verdiende. En zo is dat ook gebeurd.

Rob heeft dus eigenlijk van de één op de andere dag zijn wiel gekregen?
Tobias:
Ja, dat is eigenlijk ook hoe Houtmood is. Gewoon doen wat je op dat moment voelt en wilt doen. We zijn begonnen met niks. Het kan ook niet echt kapot gaan of zo. We zijn klein begonnen en het komt er vanzelf wel, denk ik. Wel hebben we Rob even gebeld om te vragen of hij het tof vond. Hij was helemaal hyped… Cool!

Welke producten heeft Houtmood in het assortiment?
Tobias:
We zijn begonnen met wat shirtjes te printen. En toen kwamen er wat labeltjes binnen. Daar konden we weer mutsjes van maken. We hebben nog wat truien gemaakt en nu die wielen dus. En vanuit hier gaan we verder. Ik heb nog wat ideetjes in m’n hoofd. Het is nog een beetje centjes sparen om wat meer dingen in te kopen en dan gaat er steeds meer komen hoop ik.

Jullie hebben product liggen. Hebben jullie ook een eigen webshop waar men de producten kunnen aanschaffen?
Tobias:
We hebben geen eigen webshop, maar we hebben wel een website. Daar hebben we ook een blog met filmpjes en zo. Voor de rest willen we gewoon het liefst alles naar de shops sturen. We kunnen het ook aan de winkels verkopen én in onze webshop verkopen, maar we hebben liever dat de mensen naar de winkels gaan. Houtmood ligt tot nu toe in Burnside, Herqua, The Boardfather, Twits (BE), Stoked Store, That IZM en binnenkort vast wel in meer winkels als we weer nieuwe voorraad hebben.


International teamrider Wiliam Aitken AKA Bacon / film & edit: Alex Westerbeek

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL