INTERVIEW: ALEX WESTERBEEK EN TOBIAS STEENBERGEN OVER HUN HOUTMOOD

We spraken de mannen achter Houtmood, Tobias Steenbergen en Alex Westerbeek. Zelf hebben ze soms wat lichamelijke mankementen (lees: een zuur enkeltje wat niet lekker skate), maar dat houdt hun passie voor skateboarden niet tegen. Houtmood bestaat sinds Go Skateboarding Day 2013 en dat is geen toeval! Lees hier de ins en outs over het merk.

Alex en Tobias, jullie zijn Houtmood begonnen. Hoe is Houtmood precies ontstaan?
Tobias:
Nou, we waren altijd samen veel aan het skaten en aan het filmen. En we hadden altijd al het idee om wat meer te doen met skateboarden. Zelf heb ik altijd al in een skateshopje gewerkt en ik wou wel iets verder met skateboarden doen. Maar ik heb toch nooit de middelen om een shop of iets te beginnen. Uiteindelijk zijn Alex en ik toen wat shirtjes gaan printen met Houtmood er op. En daar vanuit zijn we verder gegaan en hebben we wielen gemaakt. We zijn nu allemaal plannetjes aan het smeden om meer dingen te gaan maken.

Alex: Tobias wou altijd al wel wat doen. Hij wou altijd al ‘supporten’. Op een gegeven moment kwam ik hier toen op een gegeven moment bij jou in huis wonen en ben daar toen ook mee besmet. Ik word ook wat ouder natuurlijk en ik wou dat toen ook wel. We hebben toen samen wat verzonnen.

Tobias: We wilden ook een beetje de roots van skateboarden naar buiten brengen. Het gaat om lol hebben en niet om hoe je er uit ziet of om welke tricks je doet…

Alex: of hoe hoog water je hebt, haha.

Waar staat de naam Houtmood voor?
Alex:
Wat jij wilt! Houdt moed! Of hout moet; de plankjes zijn natuurlijk van hout. Dus hout moet.

Tobias: Het is zeg maar gewoon positief blijven en doorgaan. En gewoon de hele vibe die je krijgt van skaten. Ik moet een houten skateboard rijden, want een plastic board dat voelt niet goed. En ja, onze adem komt van bomen en dat is ook hout. Daar komt de naam ook weer vandaan.

Alex: Of Houtmood als je het helemaal verengelst. Zeg maar de mood/sfeer.

Tobias: Ik zat al langer namen te bedenken. Als ik iets verzonnen had, bleek het al te bestaan. Op een gegeven moment zei Alex: “Houdt moed!”. Ik had echt zoiets van: “Ja! Houtmoet, alleen dan met dubbel O. Dat moet het worden.”

Alex: Toby tekent altijd en op een gegeven moment kwam hij met de H en de M in één als twee poppetjes. En een plankie erbij… Toen dachten we allebei: “Ja, dit is het! We gaan het gewoon proberen!”

Houtmood logo op diverse producten

Houtmood logo op diverse producten

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL