KEES & ANDOR OVER 24/7 SKATESHOP, SKATEBOARDEN IN NEDERLAND EN OUDE MAGAZINES

Nog voor Frisco en Premium Supply Store hadden jullie ook een skateboard merk: Kean. Hoe zijn jullie daar ooit mee begonnen?
Andor: We vonden het leuk om met 24/7 eigen boards te hebben en besloten een skateboard merkje te beginnen. We eigenlijk uit enthousiasme er mee begonnen. Je bent ambitieus, je wil meer en zo… Daar is het eigenlijk uit voort gekomen. We hadden Damiaan Winkelman, Menno Becht, Job Willemsen, Hein Schellekens, Peter Kolks en natuurlijk Kees zelf op het team. Het ging best wel goed. We hadden skateboards, t-shirts en sweaters.
Kees: Elke kid die skate vind het denk ik vet om z’n eigen merk te hebben. Zo was het bij ons ook. Een soort van droom die uitkomt. Ik vond het ook leuk om de auto te pakken en naar shops gaan om die boards te verkopen. Maar het was echt een hobby. Wat je verkocht was je onderhand al weer kwijt aan benzine.

Waardoor zijn jullie er weer mee gestopt?
Andor: Het kost heel veel tijd als je het goed wil doen. We hadden natuurlijk ook de winkel en we gingen 24/7 boardjes maken. Toen werd het minder met Kean.
Kees: Het kostte gewoon heel veel tijd en op een gegeven moment kostte het je meer geld dan dat het opleverde. Het is gewoon echt een hobby. Daar moet je tijd voor hebben. We hadden ook vijf man op het team. Als je die ook boards moet geven, dan gaat het hard.

Andor-van-Den-Boom-PushAndor op de cover van Push #17 in 1999

De kleding van grote ketens lijken steeds meer op de kleding in de skateshops. Hoe blijven jullie daar onderscheid in houden?
Andor: Palace! We blijven op zoek naar nieuwe merkjes. Skatemerken zijn toch allemaal wel uniek. Qua kleding is het best wel makkelijk. Er blijft altijd ruimte voor kleine merkjes. Schoenen zijn een beetje in handen van de grote jongens, zeg maar. Dus dat is wat lastiger.
Kees: De schoenen die we hier verkopen buiten Nike, Vans en adidas staan er ook meer uit liefde dan dat je er echt cash mee kan verdienen.
Andor: Wij onderscheiden ons door de merken die we verkopen. Hier in Nijmegen komen de mensen speciaal voor die merken. Palace, HUF, Obey etc.

Een tijdje geleden plaatsen we een mini docu over Kees op Flatspot. Wat is de mooiste tijd in het skaten dat jullie samen hebben meegemaakt?
Andor: Ik denk de tijd in Eindhoven.
Kees: Inderdaad! Eindhoven was in onze tijd echt dé skatestad van het Zuiden. Ik ging er ieder weekend heen en bleef dan bij mensen slapen die daar woonden. Ook gingen we vaak samen naar wedstrijden. Dat vond ik wel het leukste denk ik. We waren toen 14 á 15 jaar. Dat was altijd het vetste. En dat gevoel is er eigenlijk nog steeds wel als we samen inkopen gaan doen.

Hoe liep dat toen in het begin?
Kees: Het was echt super druk. Ik denk dat die hype ook de grootste hype was in het skateboarden die ik zelf heb meegemaakt. We hadden helemaal geen geld in die tijd. Ik kon wat lenen, maar dat was echt net genoeg om open te kunnen. Na wat meubels gekocht te hebben voor de winkel hadden we uiteindelijk zo’n €1500 over om in te kunnen kopen. Er hingen hier misschien 10 boards en vier paar schoenen waar we helemaal geen maten van hadden. Maar meteen vanaf dag één was het keihard knallen. We verkochten toen echt heel veel hardware. Soms wel 10 complete’s op een dag. Op een gegeven moment werd dat minder en zijn we steeds meer in kleding gaan doen.
Andor: Skateboard hardware gaat met up en downs. Het ligt een beetje aan de hype. Kleding is gewoon veel stabieler. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL