REMCO STOLZE EEN JAAR VERDER

Het is ongeveer een jaar geleden dat we met Remco zaten voor zijn eerste interview op Flatspot. In de tussentijd heeft Remco niet stil gezeten. Altijd hard aan het skaten, reizen, sponsors, nog steeds bezig met school, een vriendin die natuurlijk ook af en toe wat aandacht wil… Genoeg om eens te kijken wat hij het afgelopen jaar gedaan heeft en wat er nog gaat komen.

Hey Remco, we zijn nu bijna een jaar verder sinds je laatste interview. Hoe gaat ie?
Ja goed! Ik denk dat er niet zo heel veel veranderd is het afgelopen jaar.

Een van de redenen waarom we je toen interviewde is natuurlijk wel dat je de eerste part had in de Bombaklats video. Ben je weer bezig met filmen voor een vervolg van Bombaklats?
Ik heb het afgelopen jaar heel veel geskate en ook veel gefilmed, maar wat er precies met alle footy gaat gebeuren weet ik nog niet. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet precies weet welke footy er is en wat we er mee kunnen doen. Ik weet niet of ik weer een part ga krijgen.

Oke, maar ik begrijp dus wel dat er een nieuwe video aan gaat komen dus?
Jazeker. Er zijn genoeg ideeën en sommige mensen hebben echt heel veel footy. Genoeg dus om weer een video te maken, maar wanneer of hoe dat gaat lopen weet ik niet.

Wat je vaak ziet in de skateboard-wereld is dat mensen van de ene naar de andere sponsor gaan. Jij zit volgens mij wel lekker steady. Nog steeds tevreden?
Ja man. Ik krijg netjes mijn boards opgestuurd zodra ik weer boards nodig heb en ik kan mijn eigen schoenen uitkiezen, wat ook echt super chill is. Hardcore zorgt goed voor mij en daar ben ik onwijs dankbaar voor. Zo kan ik zonder zorgen lekker skaten.

We zijn in Enschede een paar foto’s gaan schieten. Wat betekent deze stad voor je?
Het is de stad waar mijn chicky woont… Enschede is een leuke stad om te zijn en er zijn echt goede spots om te skaten. Maar het is niet mijn stad. Ik kan er heel goed chillen en alle mensen zijn daar super vriendelijk. Ik ben echt graag daar, maar ik zal er niet snel gaan wonen. Ik vind het gewoon fijn om dicht bij de kust te zijn.

Jij ben laatst naar Zaragoza geweest met de boys. Hoe was het?
Ja fucking gruwelijk! Het was echt bizar. Super veel spots, eigenlijk om de 20 meter vind je wel weer een nieuwe spot. Je hebt curbs, banks, hier en daar gekke quarters, alles is lekker smooth. Het is niet zo’n bekende stad waar veel skaters heen gaan, dus heb je veel spots die niet of nauwelijks geskate zijn. Ik vind het zelf gewoon vet om naar een onbekende stad te gaan om allemaal nieuwe spots te vinden waar je dan weer je eigen draai aan kan geven.

Remco Stolze Frontside AirRemco Stolze – frontside air | foto: Rob Rouleaux

Flatspot Magazine