SKEER BALLIN’ MET EWOUD BREUKINK

Kan je iets meer vertellen over je werk?
M’n vader heeft een forellenvisvijver en een camping. Er komen daar mensen om te vissen. Ze betalen dan een bepaald bedrag om aan de vijver te zitten. Daar zet ik vissen uit en dan proberen die mensen er zo veel mogelijk te vangen. Daarna maak ik die vissen schoon en dan rook ik ze zodat ze eetbaar zijn. Deze week komen er weer twaalf Polen, de eerste lading seizoenswerkers. Op een gegeven moment zitten er dertig in mijn huis. Dat is wel een beetje heftig soms, maar ook wel lachen.

In jouw eigen huis?
Ja, op een zaterdag of zondag dan is het gewoon één grote chaos daar, dat is wel mooi. Die zijn de hele dag dronken. Dan hebben ze in mijn schuur een boxring gemaakt en slaan ze elkaar gewoon de kop in. Dat is te gek voor woorden wat die lui allemaal wel niet doen in het weekend. Maar om ze altijd in huis te hebben is wel fucked up.

Blijf je heel je leven daar werken?
Het is natuurlijk wel een beetje makkelijk om de rest van me leven bij me pa te blijven werken. Ik wil zelf wel iets gedaan hebben. De middelen heb ik wel. Ik moet alleen even een goed idee hebben om geld te maken. Een skateboardmerk zou natuurlijk leuk zijn, maar daar zijn er al genoeg van en dan ga je andere mensen in de weg liggen. Ik zou het toch iets meer bij m’n vaders doelgroep zoeken. Misschien iets daar aan vast of in de buurt. Plannen heb ik wel, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Iets skateboard gerelateerd zou ik wel leuk vinden, maar ik moet ook met m’n handen kunnen werken. Ik kan niet de hele dag mensen opbellen of vergaderen en zo. Dat vind ik niet fijn. Ik wil gewoon werken..

Hoe combineer je werk en skateboarden dan?
Ik wilde wel graag met die Flatspot trip naar Parijs mee, maar dan zit werk weer in de weg. Je moet het zo zien, sommige jongens kunnen gewoon heel hard skaten, dat zijn er ook wel een paar uit onze crew. En die moet dat ook gewoon gaan doen.

Soms kan ik ook wel een paar dingen, en dat vind ik heel leuk. Maar dan moet ik toch weer werken. Als ik dan vier dagen heb gewerkt en ik sta weer op me skateboard dan gaat het allemaal weer raar en shit. Als ik nou 20 uur part time zou werken, dan kan je daarnaast nog echt hard gaan skaten. Maar als ik zondag ergens heen ga, naar een contest of zo, en ik skate me helemaal kapot dan moet maandag om half zeven ‘s ochtends weer gaan werken. Daar wordt je gewoon naar van. Dat trek ik niet. En school ligt mij ook niet echt. Ik weet niet echt wat ik wil, dus het zou een beetje zonde zijn als ik geld ga uitgeven aan een opleiding die ik toch niet ga afmaken.

Ewoud-Breukink-Bs-Tail Ewoud Breukink – Wallie backside tailslide / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL