SKEER BALLIN’ MET EWOUD BREUKINK

Ewoud Breukink is een man met vele gezichten. Zo hard als hij skate, zo hard gaat hij naar de klote in de club. Hij werkt bij z’n pa op de camping en de visvijvers, maar als hij tijd heeft gaat hij lekker skateboarden of chillen in Burnside of Arnhem. Skeer zijn gaat hem niet zo goed af, maar hij doet wel z’n best. Leer Ewoud beter kennen in dit interview. 

Interview: Alex van der Zeeuw

Naam op paspoort: Ewoud Breukink
Geboortedatum: 3 mei 1994
Geboorteplaats: Steenderen
Woonplaats: Steenderen
Sponsors: Burnside, Emerica (flow), Antiz

Hey Ewoud, hoe ziet een normale dag eruit voor je?
Iedere dag ziet er anders uit. Mijn werk is ook wel een beetje wisselvallig. Soms moet ik in het weekend werken en soms werk ik door de week. De ene keer begin ik vroeg, de andere keer laat. Daardoor leef ik een beetje met de dag. Het is elke dag anders. Ik ga meestal eerst werken en dan neem ik het pontje naar Dieren, dat is vlak bij waar ik woon. Als ik daar de trein pak ben ik binnen no-time in Arnhem. Daar is altijd wel wat te beleven..

Wat is er allemaal te beleven in Arnhem?
Veel skaten op straat en veel matties.. Of ik ga naar Deventer, naar Burnside of zo. Dat is ook leuk, maar je moet natuurlijk ook afwisseling hebben. In Arnhem skaten we wel veel dezelfde spots. Maar je kan gewoon skaten wanneer je zelf wilt. Als je geen zin in de spot hebt kan je gewoon chillen.

In Arnhem zijn gewoon altijd mensen paraat. Je hebt natuurlijk ‘Tuiglife’. Hugo Snelooper maakt die film; alleen maar iPhone footie. Ik denk dat het wel mooi wordt.. Het is meer gekut dan geskate, maar goed.. Arnhem is gewoon veel partyen. Er zijn ook veel mensen die niet of een beetje skaten, maar in dezelfde soort scene zitten. Die dezelfde behoeftes hebben: chillen, skeer zijn en partyen en zo. Dat vind ik wel mooi.

Met wie skate je veel in Arnhem?
Ik ben veel met Douwe in Arnhem. Veel skaten, casino pakken, eten, drinken. Alleen maar goodlife. Dat is wel mooi. Maar aan de andere kant denk ik: ik moet weer skeer leven. Anders ben ik zo door mijn geld heen. Je hebt daar veel jongens die skeer ballin’ daar gaan, maar ik kan dat niet zo goed. Ik moet geld uit geven, dronken worden en partyen. Chicks kosten geld. Voor de rest skate ik met de Rambo crew. Daar ga ik dan wel eens ergens mee heen voor een dag skaten. Voor de rest skate ik eigenlijk in Arnhem, af en toe een keer in Zutphen. Daar heb je wel een paar goede crack spots. En Utrecht vind ik leuk. Daar zijn ook goede party’s.

Je bent ook veel met de Rambo Crew toch, wat doen jullie precies?
Ja we zijn een crew, een groep vrienden eigenlijk. We hebben Rambo Rudie, gewoon één oude, grote gast, terwijl hij helemaal niet oud is.. Hij wordt al heel lang Rambo Rudie genoemd. En op een begeven moment hadden we veel gefilmd en kwamen we op een project. Ja, gewoon Rambo crew. De crew van Rambo, huppakee.

Hebben jullie al veel footage en wanneer komt de film?
Ja, we hebben heel veel, maar editen zit er niet echt in. Niemand gaat dat doen, dat kan ik je nu al vertellen. Dus het wordt nog een hele klus hoe we dat gaan doen of wie we daar voor fixen. Maar het zou zonde zijn als we het niet dit jaar uitbrengen. Anders is de footage weer minder erg geworden. Dan is het al weer anderhalf jaar geleden en dan denk je: Kom op! Dat kan echt niet meer. De Maatmannen die kunnen al wel vier parts uitbrengen geloof ik. De rest heeft allemaal een paar minuten.

Ewoud-Breukink-KickflipEwoud Breukink – Kickflip into bank / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024