TERUG IN DE TIJD MET SETH RIJKERS

Wat zijn de toekomstplannen van skateboard-webshop?
Wij willen heel graag een eigen mobiel skatepark dat we overal kunnen opbouwen. Denk aan scholen om workshops te geven. Dus de jeugd er echt meer bij te betrekken. Het mooie van skaten is dat het altijd kan. Je hoeft je nergens aan te melden en het kan overal. Ik zie bijvoorbeeld overal spots. Je krijgt veel waardering voor architectuur e.d. Dat lijkt me mooi om dat die kids te kunnen laten zien. We willen dus heel graag een winkel erbij en verder willen we online groter worden. De grotere buitenlanders komen nu naar Nederland, wij willen nu zelf ook meer naar het buitenland.

Sta jij zelf nog vaak op je skateboard?
Steeds minder. Ik wilde laatst bijvoorbeeld ook naar Beers, Flatspots & Ollies in Skatepark Utrecht gaan. Ik zag het online komen en zette ik gelijk in m’n agenda. Door privéomstandigheden is het er toen niet van gekomen. M’n werk in de pluimvee heeft veel energie getrokken, dus het wordt steeds minder. Wel vaak even naar de supermarkt bijvoorbeeld.

Hoe is het skateboarden door de jaren heen voor jouw veranderd?
Ik heb laatst heel toevallig ‘Lowlife 1’ nog zitten kijken. Dan zie je de Nederlands kampioenschappen in 3rd Floor in Amsterdam, daar ben ik vroeger zelf ook veel geweest. Maar als je dat ziet en dan vergelijkt met de parken en de rijders die er nu zijn, dat is zo’n groot verschil. Kijk nu bijvoorbeeld een video van 100%, dan zie je gewoon een video met een super, bijna pro niveau.

Daarnaast is het zo dat als je nu kijkt zie je gastjes van 11, 12 jaar gewoon dik skaten. In mijn tijd was het zo dat als een jongetje van 11 een ollie kon. Dan was dat gewoon bijzonder. Dat is denk ik gewoon door internet en filmpjes en zo heel erg veranderd. De faciliteiten zijn er gewoon.

Nu skate iedereen met elkaar. Vroeger in mijn tijd had je bijvoorbeeld allemaal groepjes per dorp. Wij waren veel stoerder dan de skaters uit een andere stad. Zo was dat toen gewoon. Eindhoven ging niet skaten in Den Bosch, en Den Bosch ging niet meer naar Eindhoven, nu is dat gewoon veel minder. Vroeger wilde iedereen de coolste zijn.

Hoe denk jij dat het skateboarden de komende jaren zal veranderen?
Ik denk over 30 jaar dat er heel veel mensen skateboarden. Longboarden komt er denk ik ook steeds meer bij, het wordt denk ik het alternatief voor de fiets. In mijn tijd konden 9 op de 10 mensen hun evenwicht niet bewaren op een skateboard. Als je nu die kids zien kan 1 op de 10 kun evenwicht niet bewaren, dus de feeling wordt steeds beter. Je ziet het gewoon steeds meer, het wordt gewoon steeds normaler allemaal.

Oude footage van Seth uit 2002:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X