MARC BOLHUIS OVER OBL, SKATEN EN FILMEN

De eerste Skate48 had je gewonnen. Binnenkort is de derde editie. Ga je dit jaar ook meedoen?
Ik ga dit jaar zeker mee doen! Absoluut!

Wat verwacht je van de wedstrijd?
Ik verwacht van Skate48 regen, want dat is elk jaar. Ook al denk je dat het niet gaat regenen. Het gaat sowieso regenen. Ik verwacht de Bombaklats posse, Sami en Sneep. Ik verwacht een Boombap posse met Wouter de Jong, Wouter Molenaar, Dirk Middelkoop en Yannick. Verder verwacht ik niet te winnen. Ik maak gewoon iets wat ik zelf vet vind. En wat de rest er van vind, dat maakt me niet veel uit. Of ik nou win of niet.. Als ik het lauw vind, dan ben ik tevreden. Winnen zit in je hart.

Waarom film je nog steeds met een ouderwetse camera terwijl iedereen al over is op HD?
Waarom ik nog steeds film met een VX1000 MK1? Dat is gewoon skateboarden. Wanneer je denkt aan een skatevideo; een goede skatevideo, dan is ‘ie standaard VX1000 MK1 gefilmd. Skateboarden ziet er gewoon het beste uit met die setup.

We hebben HD, 4K… Meer pixels is toch beter?
Haha, nu krijg je het te horen ook. Ten eerste is HD fucking breedbeeld. Je hebt links en rechts fucking veel lege ruimte waar gewoon niks zit. De skateboarder zit een beetje klein in het midden. Daardoor ziet het er veel trager uit. Met een MK1 (fisheye) heb je door de beeldverhouding (4:3 tegenover 16:9 bij HD) bijna een vierkantje. De skater past er precies in. Alles lijkt sneller te gaan. Als je naar HD kijkt.. alles lijkt gewoon fucking traag. Daarom doen ze ook die dollyshots er doorheen om het een beetje te maskeren. Okay, je hebt sicke HD-video’s met dike slomo’s, maarja totdat je VX1000 MK1 ziet.. Dat is gewoon raggen en gaan! Het is rauwer. Dat is skateboarden! Met HD zie je alle details. Wanneer iemand een beetje sketchy land, dan zie je dat gelijk veel te goed. Met SD (minder pixels) zie je eigenlijk net iets minder, maar je ziet preciés genoeg.

Marc Bolhuis, kickflip to drop in Rotterdam
Marc Bolhuis – kickflip / Foto: Rimmert Schoorlemmer

Waarom denk je dat je dit interview verdient?
Wouter (de Jong) zou zeggen: “I can answer. But my lawyer won’t let me.” WTF is dat voor een vraag man! Waarom ik dit interview verdien? Ten eerste zou ik het niet eens verwachten. Ik film meer dan dat ik skate en dat ik dan een paar foto’s en een interview krijg waardeer ik zeer. Mag ik nog een shoutout doen?

Ja, natuurlijk!
Shoutout naar Wavy AKA Yannick, Wouter de Jong, Dirk Middelkoop, Patrick Reins, Merijn, Wouter Molenaar, Ricardo Paterno, Robert Joosten get well soon, de Bombaklats crew, de TeVerOmTeFietsen, de Bababoys, Skatestore Rotterdam, Hardcore en shoutout naar Yannicks ma. Keepin it’ real!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL