SEWA KROETKOV VERTELT OVER THE STATES EN TOEKOMSTPLANNEN

Wat is voor jou het grootste verschil tussen Nederland en Amerika?
Als je het over skaten hebt dan is de VS natuurlijk groot. Ik zit vooral in en rondom Los Angeles. Dat is zuid Californië en daar is het vrijwel altijd mooi weer, sowieso een heel groot verschil. En wat zij zien als rauwe spots, zijn voor ons in Nederland eigenlijk perfecte spots, wij groeien op met gare tegeltjes. De spots zijn gewoon perfect en niet te vergelijken met hoe het hier is.

Persoonlijk heb ik het daar meer naar m’n zin qua skaten. Ik heb ook goede contacten met filmers, fotografen of andere teamriders, dus ik kan altijd wat doen. Als ik zin heb om te filmen dan is er altijd wel een filmer. Niet dat ik dat iedere dag doe, ik vind het ook leuk af en toe gewoon een dag rond te toeren en te skaten zonder te filmen, maar het maakt het wel veel makkelijker. Dat is eigenlijk ook een verschil. Voor veel filmers is het een soort van beroep om skaten te filmen daar. In Nederland filmde ik vaak met Roeland Bentvelzen, maar hij heeft natuurlijk ook een baan naast het filmen. De combinatie van het weer en het  filmen maken het grootste verschil denk ik.

Waarom heb je dan voor LA gekozen, daar word je toch ook veel gekicked door de week?
Ja dat klopt, maar je moet gewoon weten waar je terecht kan door de week. Ik ben afgelopen vier jaar gewoon veel naar LA geweest en daar heb ik het gewoon heel erg naar m’n zin. Sinds een jaar heb ik ook een vriendin. Al die dingen bij elkaar eigenlijk.

Zie je het zitten om daar je hele leven te blijven wonen?
Mijn hele leven weet ik niet. Soms heb ik het er bijvoorbeeld over met m’n vriendin. Van waar zou je willen wonen… En ja ik heb het natuurlijk wel heel erg naar m’n zin daar. Maar m’n hele leven weet ik niet. Misschien wil ik ook wel in Spanje of zo gaan wonen. Ik bedoel de lifestyle is gewoon iets relaxer. Of Portugal of zo. Ik vind het altijd wel leuk om naar Nederland te gaan, maar na een paar weken heb ik het wel weer gezien, qua skaten dan.

Volgende week ga je weer terug naar LA, wanneer kunnen we je weer terug verwachten? Gaan we je zien bij de Vans Shop Riot?
Ik ben pas weer rond september héél even in Nederland, dus de Shop Riot moet ik helaas missen..

Sewa-Floris-maart-2014-utrechtSewa met zijn grootste en trouwste fan, Floris Sprenkeling / Foto: Mathijs Tromp

Bekijk ook:
Patrick Reins in Skatepark Utrecht
Robbin de Wit in Skatepark Utrecht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL