MARTIJN ‘BONK’ GULDEN BENOEMD TOT NACHTBURGEMEESTER VAN BREDA

Vorig jaar was het NK miniramp in Breda, wat vond je er van?
Ja ik vond het fucking vet! We wilde laten zien dat zo’n event gewoon echt meer verdient. Bram was een beetje moeilijk in het begin. Wij vonden dat het een nieuwe draai moest krijgen en persoonlijk vond ik het gewoon geslaagd.

Komt het NK terug in Breda?
Jeroen wilde het volgens mij naar boven de riolen brengen. Waarom, dat weet ik eigenlijk ook niet. Ik denk dat die locatie waar het gehouden werd ons ook niet meer wil hebben, zij vonden het te dol. Dat vond ik zelf eigenlijk wel meevallen, maar ja.

Stel: Jij mag een skateboard evenement organiseren, ongeacht het budget, wat zou je doen?
We hebben een paar events gedaan, Het NK en de Breda Cups. Ik zou onze toppers er altijd bij halen. De Maatmannetjes (Rob & Jelle), Tim Zom, je kent het wel. Als het kan zou ik dat niveau gewoon eisen.
Street Leage, té clean. Oerenhard, goed boers. Daar moet je een mix tussen vinden. De jongens die normaal geen park skaten moeten er ook bij zijn. Sicke street spots nagemaakt in de mix van cleane park obstakels, dan kunnen die parkjongens ook gelukkig worden. De contest moet gewoon goed georganiseerd zijn. Maar er moet ook een flinke circustent zijn met een bar erin.

Hoe zou jij de Nederlandse skateboard industrie omschrijven in drie woorden?
Veranderd, professioneler, minder vanuit het hart.
Er zijn natuurlijk veel meer distributeurs, het gaat veel harder, er gaat veel meer geld in om. Vroeger kwam je bijvoorbeeld bij Hardcore in een keldertje, dan kon je wat deckjes uitzoeken. Of bij Solid.. Het was heel chill en dan stak je een jointje op. En nu dat B2B, daar baalt iedereen eigenlijk van. Maar dat is wel zoals het nu is. Daardoor is het nu harder.
De eer die skateshops verdienen krijgen ze niet meer. Wij hebben het eigenlijk voor iedereen opgebouwd. Daarom is het ook best wel zuur dat je een Janoski running of een super exclusieve Vans Era bij de Sneakers ligt voor €39. Het is jammer, maar dat is wel de wereld waarin we leven. We kunnen gelukkig ook andere merken omarmen. Dan kom je bij een Palace, Huff of Polar. Als dat de toekomst is, perfect toch die mix!

Wat zou jij graag kwijt willen aan onze lezers?
Support your local skateshop. Die jongens hebben het voor jullie over. Zij organiseren een evenementje, een filmavond, ze geven af en toe nog eens een biertje weg. Denk daar ook eens bij na voordat je naar de grote prijsvechters gaat! De local shops kunnen wel echt het verschil maken.

Volg Bonk ook via Facebook


Bonkie in zijn element bij het NK Miniramp in Breda

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X