MARTIJN ‘BONK’ GULDEN BENOEMD TOT NACHTBURGEMEESTER VAN BREDA

Denk je dat Bonk ooit de kans maakt om de gezelligste winkel van Nederland te worden?
Ik denk dat iedere skateboardwinkel in Nederland kans maakt op die prijs. Ik vind het leuk om bij Ben-G langs te gaan, Ik vind het tof om bij Toms te komen, overal voel ik die love.

Wat maakt Bonk uniek?
Ik denk omdat we echt zaken doen met ons hart. Soms moet je gewoon mazzel hebben met een hype, bijvoorbeeld met Rockwell of Huff. Maar het hoort gewoon wel echt bij de skateboardwinkels en het wereldje eromheen. Ze zijn gewoon zo gerelateerd aan skateboarden. Waarom zou je 600 The Hundreds caps willen verkopen? 100 is toch ook al een hele mooie score? Dat heb ik met die Carhartt beanies… Op een begeven moment is het ook wel goed hoor.

Kun je het verhaal vertellen hoe je de winkel ooit begonnen bent?
Ik werkte in een surf/snowboard zaak. Daar verkochten we ook skateboards. Ik kon er geen poot van, en die jongen die het verkocht kon er ook niets van. Maar we vonden skateboardfilms en alles eromheen tof. Na daar 5,5 jaar gewerkt te hebben ben ik hier heen gegaan en ben ik deze winkel begonnen. Hans van Dorssen woonde ook in Breda en die vertelde ons dat we skateboards moesten gaan verkopen. Toen zijn we dat gaan doen, de rest is geschiedenis.
Ik had in het begin weinig geld, geen mogelijkheden. Ik sliep in het magazijn, de mooiste tijd van m’n leven. Elke avond zat. Dat is nu voorbij, of ja, nog maar drie avonden in de week.

We zien via jullie social media heel veel voorbij komen met Jupiler, wat is de deal daarvan?
Nou, we hebben sowieso altijd Jupiler in de winkel, daar heb ik een goed lijntje naar lopen. Dat uithangbord boven de winkel was eigenlijk bedoeld voor iets anders.. Die koopzondagen hier in Breda die liepen gewoon niet. Ik had een actie bedacht dat wanneer je boven een bepaald bedrag bij me kocht je een krat bier cadeau kreeg.
Niemand wilde werken die dag en een vriend van mij had er veel photoshop werk in gestopt. Dus ik zei van: Zet dat ding maar op Facebook met erbij ‘Eindelijk de tapvergunning binnen’. Iedereen was in paniek, de locale horeca, de krant, de gemeente, Breda’s museum, Jupiler. Echt gekkenwerk! De eerste twee weken heb ik er echt wel een paar kratjes doorheen gewerkt, iedereen kwam langs om er een weg te tikken.

Bonk-Jupiler

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X