KOEN VELDMAN EXPOSEERT ‘FRIENDS FOR SALE’ IN DEN HAAG

We hoorden dat het jouw eerste expositie was. Hoe heb je het ‘Friends for Sale’ ervaren?
Het was echt super leuk om weer door alle foto’s heen te gaan. Het zijn allemaal persoonlijke foto’s. Telkens vraag je jezelf af: Welke laat je zien en welke niet.. Wat vinden mensen mooi of niet.. Maar uiteindelijk sta ik achter elke foto die we hebben opgehangen. Er zit serieus beeld bij, en er zitten wat meer komische plaatjes tussen. Die zijn misschien fotografisch wat minder goed is, maar wel leuker. Die foto’s zijn wel echt wat Koen is: Larry Kook, lariekoek.

De vrijdag van de opening hadden we zelf nog kneiterhard gewerkt om alles op te hangen. ‘s Ochtend begonnen met alles op te hangen, rond half zeven even snel douchen thuis en dan weer door naar de opening. Ik kwam daar aan rond 8 uur. Toen stonden er al 20 man, een poos later stond het helemaal vol. Ik denk dat op het hoogtepunt er zo’n 150 man waren. Het stond echt stampvol! Het leek wel een discotheek. Facking vet!

koen-veldman-hoop-insight-4-940
‘Friend for Sale’ in De Boek // Foto: Rimmert Schoorlemmer

Een volgende expositie zou ik wel met een thema een verhaal willen vertellen. Van tevoren bepalen: Wat gaan we doen? Dit gaan we onderzoeken. En dan een korte inleiding ophangen bij de ingang wat ik ondervonden heb. Dat je met je beelden echt een verhaal verteld. Met ‘Friends for Sale’ doe ik dat misschien onbewust ook wel een beetje omdat het m’n eigen leven is, maar dat is toch anders. Het lijkt me superleuk om op zoek te gaan naar een verhaal en dat vast te leggen met fotografie, gewoon echt documentairefotografie.

PS: Mocht je het je afvragen.. Koen en Marcel Veldman zijn geen familie van elkaar.

Meer Koen Veldman:
KoenVeldman.com
LarryKook.com

Meer weten over ‘De Boek’?
De Boek op Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X