KOEN VELDMAN EXPOSEERT ‘FRIENDS FOR SALE’ IN DEN HAAG

De namen Koen Veldman en Larry Kook zijn onmiskenbaar aan Den Haag gekoppeld. Hij vloog een tijd onder onze radar tot dat opeens de expositie ‘Friends for Sale’ verscheen. Tijd voor een paar vragen.

Koen, we hebben een tijd niks van je gehoord. Wat doe je nou in het dagelijks leven?
Van alles en nog wat eigenlijk.. Ik werk in de horeca, bouw stands en assisteer als fotograaf. Dit alles doe ik op freelance basis.

Vroeger zagen we nog wel eens wat werk van je langskomen op het web qua skateboard- en surffotografie. Hoe komt dat we daar nu niks meer van zien?
Dat komt door meerdere factoren. Zelf ben ik nu meer bezig met portretfotografie. Daar komt bij dat ik zelf de laatste tijd bijna ook niet meer surf en skate. Je zit dan gelijk ook niet meer zo in het wereldje, waardoor je gelijk niet meer zoveel de kans krijgt foto’s te maken ervan. Het is eigenlijk een beetje weggeëbd, wat wel zonde is.

15 november had je jouw expositie in ‘De Boek’. Hoe kom je ineens aan een expositie?
‘De Boek’ is een creatieve ruimte gerund door een 5-tal mensen aan de Boekhorststraat 128 te Den Haag. Ze hebben het pand in beheer gekregen van de woningbeheerder en in ruil daarvoor wordt het ook een plek voor de straat en buurt. Ze gaan kijken hoe ze er nieuw leven kunnen blazen in de Boekhorststraat door onderzoek. Onder ander door wat er leeft onder ondernemers.

koen-veldman-hoop-insight-1-940De Boek // Foto: Rimmert Schoorlemmer

De Boek is opgedeeld in twee gedeeltes. Ze hebben een gedeelte voor hun eigen kantoor, maar ze hebben ook een openbare werkplek. Voor 3 euro heb je een werkplek en kan je gebruik maken van het internet. Het is een plek voor mensen die geen kantoor kunnen/willen betalen en die niet thuis willen werken. Daarnaast is het ook een plek voor mensen die leuke ideeën hebben. Het moet een beetje een broedplaats worden voor creatieve mensen. Zo kwamen we op het idee.

Ik mocht openen met de eerste expositie. ‘De Boek’ had de sleutel net een week toen we besloten een expo te houden. Deze hebben we in een week opgezet. De muren moesten nog gewit worden, het systeemplafond moest er uit, etc. Daarom hebben we gekozen voor een thema wat ik al had liggen. Het stond allemaal al op negatieven en mijn harde schijf. Ik heb er een goede selectie ervan gemaakt, in lijsten gestopt en opgehangen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL