INTERVIEW: BILLY POLS VERTELT OVER ZOMBIE, EEN FILM OVER TIM ZOM

Hoe is ZOMBIE tot stand gekomen?

Ik vond Tim altijd al een bijzondere skater. Tijdens PLANK dacht ik na hoe een film met Tim zou kunnen zijn. Toen BNN belde met de vraag of ik iets voor hun wilde maken zag ik mijn kans ZOMBIE te presenteren. Ze waren meteen super enthousiast over het idee.

Wat vond Tim in eerste instantie van het idee?

Tim en ik hebben afgesproken in Rotterdam. Hij luisterde rustig naar mijn plan en moest er even over nadenken. Hij kende PLANK en wist daardoor wel ongeveer wat het zou kunnen worden.
De eerste keer dat we gingen draaien was tijdens de Tampa AM. Hij kon het dan ook een beetje aanvoelen. Als je een documentaire met iemand gaat filmen moet je eerst zijn vertrouwen winnen. Bij skateboarders geldt dat al helemaal, en bij mensen zoals Tim nog veel meer. Maar op de één of andere manier vond hij het oké.

Hoe lang ben je bezig geweest aan ZOMBIE?

Tim doet waar hij zin in heeft, ik moest me aanpassen aan hem. We kregen 3 maanden de tijd van BNN maar dat is veel te kort. Ik gelijk gezegd dat we dat nooit zouden halen. Uiteindelijk zijn we een jaar bezig geweest om af en aan met Tim overal over de wereld te filmen. BNN ging daar gelukkig mee akkoord.
ZOMBIE moest een stap vooruit zijn van PLANK. Ik wilde niet blijven hangen op het zelfde niveau. We hebben uiteindelijk subsidie van BNN, Het Nederlands Film Fonds en Cobo Fonds gekregen om de film te maken zoals we dat wilde. Goede camera’s, goed geluid, in binnen en buitenland.

©Rahi Rezvani 02Tim Zom in ZOMBIE // Foto: Rahi Rezvani

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22sepAll Day24Teenageriot 2023

24sepAll DayVans Shop Riot BE

07octAll DayNederland VS Deutschland€1750 prijzengeld.

27oct18:0023:59Bossche Bowl Bash 2023

28octAll DayHalfpipe Horror 2023€9000 prize money!

28octAll DayPro Event Oostende

02decAll DayBattle of Brugges

30decAll DayOpen Belgian Championship