INTERVIEW: MICHAEL GROENEWEGEN OVER SLUITING EN PLANNEN SKATEPARK AMSTERDAM

Zoals je zegt komt het niveau van skateboarden steeds hoger te liggen in Nederland. Er zijn veel skateparken en er is van alles op internet te vinden. Denk je dat dit zich nog verder gaat ontwikkelen? Denk bijvoorbeeld aan skatescholen, zoals Bryggeriet in Malmo, Zweden?
Ik denk dat andere landen in Europa nog niet zover ontwikkelt zijn als in Zweden, maar ik ben er wel voor! Het is denk ik wel een goede ontwikkeling. Zolang het maar ‘voor skaters, door skaters’ is. Dat is het wel het belangrijkste. Anders sla je de plank natuurlijk wel gigantisch mis.. Maar zoals in Zweden werkt het perfect. Die faciliteiten die ze ook hebben zijn echt top, echt heel mooi! Maar ze zijn ook wel echt open minded in Zweden en dat merk je met heel veel dingen, niet alleen met skaten. Hier in Nederland zijn we wat dat betreft toch wel iets kortzichtiger in dit geval. Hier gaat het meeste om voetbal bijvoorbeeld. In Zweden staan ze voor heel veel open. Alleen de skateschool is daar al het bewijs van. Iemand is dat ooit begonnen, en het werkt gewoon.

Waar was jij beland als skateboarden in jouw tijd zo groot was als nu? Zou je dan dezelfde keuzes gemaakt hebben?
Nou dat weet ik niet. Mij interesseerde die wedstrijden bijvoorbeeld geen fluit. Dat hoefde van mij allemaal niet. Maar je moest op gegeven moment wel. Als je in die tijd sponsors had, dan was de enige manier om je te laten zien dus bij een wedstrijd. Er was bijvoorbeeld nog geen internet waarop je alles kon zien. Dus iedereen was bij de wedstrijden. Alleen in de periode van het vert skaten kon je natuurlijk wel verder komen, maar bij street nog niet. Zoals wat bijvoorbeeld Mark van de Eng en Clyde Semmoh hebben gedaan, dat is natuurlijk super. Dat kreeg echt niet iedereen voor elkaar. Als je nu een beetje knap skate en je kan een beetje praten heb je toch al gauw een stuk of acht sponsors. En of je het dan helemaal gaat maken is dan nog maar de vraag. Ik ging er gewoon heen om samen met mijn vrienden te skaten. Niet perse om te laten zien hoe goed ik was.

Bedankt Michael, succes met alle plannen van het Skatepark!

Michael Groenewegen-Fs-SmithMichael Groenewegen, Fs Smith // Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL