FOTO’S: OP GESPREK BIJ BERT ROETERDINK

Bert is al lang geen onbekende meer binnen de Nederlandse skateboard scene. Hij is regelmatig te zien tijdens wedstrijden en events, maar op straat weet hij ook zeker het een en ander te maken. Om een ripper als deze nog eens wat extra in de spotlights te zetten besloten wij het eerste interview aan hem te wijden. Een echte prater is het niet, maar als je even met hem zit is er nog best iets interessants uit te trekken.

Hey Bert hoe gaat het met je?
Ja gaat goed hoor, naar school geweest vandaag. Ik volg een opleiding commerciële economie in Arnhem. Een hele normale dag voor mij dus vandaag.

Wat ben je van plan na je studie te gaan doen?
Ik hoop iets in de skateboardwereld te gaan doen. Wat dat precies moet zijn, daar heb ik nog niet echt een idee van, maar ik hoop zeker in die wereld terecht te komen. Eigenlijk hoop ik vooral veel te blijven skaten, als ik daar qua werk iets mee kan doen, dan zou dat natuurlijk perfect zijn.

Op welke manier ben je in aanraking gekomen met skateboarden?
Door een klasgenoot (Roel Flokstra) op de basisschool, ik zag hem skaten en dat vond ik ook wel sick. Ik kreeg een skateboard van m’n moeder. In het begin heb ik veel in Eefde geskate op een stoeprand en een drempel. Later ging ik elke vrijdag naar Burnside, Daar heb ik meer mensen leren kennen. Zo heb ik eigenlijk ook Ewoud Breukink, Jelle Maatman, Joost Kingma en de rest leren kennen.

Een aantal jaar geleden waren Jelle, Ewoud en jij altijd samen te vinden, kun je iets vertellen over wat jullie allemaal deden?
Ieder weekend gingen we skaten met z’n allen. We sliepen dan vaak bij Ewoud op de boerderij waar we met geweren van z’n pa gingen schieten, met de brommer en mini bike rijden en kloten bij de visvijvers van zijn vader. Ook bleven we bij Jelle in huize Maatman slapen, mooi spul was dat altijd!

Word je vaak door de war gehaald met Ewoud?
De laatste jaren valt het eigenlijk wel mee, vroeger wel heel veel haha.

bert-roeterdink-heelflip-amsterdamBert Roeterdink – Heelflip / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL