Park Review: Skate Centrale Amersfoort

Het is ondertussen al weer 6 jaar geleden dat we de Nederlandse indoor skateparken afgingen om ze te onderwerpen aan onze officiele skatepark review. Samen met een crew van ervaren Nederlandse skateboarders gaan we dit jaar opnieuw de parken af om ze beoordelen op hun skateparken en de omliggende faciliteiten. We trappen af met een vrij ”nieuw” skatepark, namelijk ”Skate Centrale” in Amersfoort.

Het skatepark:
Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt zodra je het park binnenkomt is dat je het park ergens van denkt te herkennen, en dat klopt. Delen van het park zijn overgenomen van Real-X in Apeldoorn dat in 2020 haar deuren helaas moest sluiten. Het park is hier en daar aangepast vanwege (waarschijnlijk) de ruimte op de huidige locatie en dat merk je hier en daar. Voor sommige rails kom je snelheid te kort, en bij andere obstakels heb je weinig ruimte om uit te kunnen rijden. Over de bouwkwaliteit en onderhoud van het park is weinig klagen. Alles ligt er strak bij. Iets wat zeker verbeterd kan worden is de verlichting in het park, het is behoorlijk donker binnen.

Horeca en faciliteiten:
Dit is iets waar het park nog zeker in kan verbeteren. Je kan er wat te eten en te drinken kopen, maar dat is ook wel zo’n beetje. De ”chill ruimte” van het skatepark bevindt zich in het park zelf, dus rust aan je hoofd kan je wel vergeten. Wel beschikt het park over een dikke Playstation 1 voor de ziekste videogames. Het park bevindt zich in het pand van ”Superfun” in Amersfoort. Hier kun je bijvoorbeeld lasergamen, bowlen, of je uitleven op de boksbal. Ook zijn hier iets meer mogelijkheden qua eten en drinken dan in het skatepark zelf.

Shop:
Het skatepark verkoopt het een en ander aan hardware zoals decks, trucks en wielen. Maar ben je opzoek naar iets specifieks, heel veel keuze heeft het skatepark niet. Maar ze kunnen je setup zeker een oplappen naar een akkefietje in het park.

Evenementen bij Skate Centrale in Amersfoort:
Dit park is geopend tijdens de corona periode in 2021, het park heeft dus nog niet echt ervaringen met evenementen.

Skateboardlessen:
De skateboardlessen in Amersfoort worden verzorgt door Skate Days. Deze organisatie heeft lessen op meerdere locaties in Nederland. Lessen worden gegeven op maandagmiddag en zaterdagochtend en zijn verdeeld in leeftijdscategorieën vanaf 6 jaar. Meer info over lessen vind je op de website van Skate Days

Info Skate Centrale:
Adres: Middelhoefseweg 10, 3819 AA, Amersfoort
Email: info@skatecentrale.org
Telefoon: +31638049928

Openingstijden en prijzen:
Maandag: 

Gesloten
Dinsdag:
15:00 – 18:00 Mixed skateboard en stuntstep
18:00 – 22:00 Skateboard & Aggressive inline
Woensdag:
15:00 – 18:00 Mixed skateboard en stuntstep
18:00 – 22:00 Skateboard & Aggressive inline & BMX
Donderdag:
15:00 – 18:00 Mixed skateboard en stuntstep
18:00 – 22:00 Skateboard, Aggressive inline
Vrijdag:
15:00 – 18:00 Mixed skateboard en stuntstep
18:00 – 00:00 Skateboard & Aggressive inline
Zaterdag: 
13:00 – 18:00 Mixed skateboard en stuntstep
18:00 – 00:00 Skateboard & Aggressive inline
Zondag:
12:00 – 18:00 Mixed skateboard en stuntstep
18:00 – 22:00 Skateboard & Aggressive inline 

Entree:
€6,50

Website:
Skatecentrale.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL