F1rst-Try – Shop online én support je local skateshop

Als íets de locale skateboard scenes bij elkaar houdt, dan zijn het ongetwijfeld de lokale skateshops. Dé plek waar jij waarschijnlijk jouw eerste skateboard kocht, je eerste skatevideo zag, jij opschepte over je nieuwe tricks, nieuwe vrienden hebt leren kennen, noem het maar op. Door de opkomst van het online shoppen komt het bestaan van zulke plekken voor locale scenes steeds meer onder druk te staan. De nieuwe Nederlandse webshop F1rst-Try, onderdeel van Allstyle Distribution, hoopt met hun unieke concept het beste van twee werelden te kunnen ondersteunen.

Iedere skater weet waarschijnlijk wel dat een locale skateshop in veel gevallen veel meer is dan een doorsnee winkel. Het kopen van je eerste ”echte” skateboard is een onvergetelijk moment. Het is dan ook belangrijk dat je een board koopt dat past bij jouw persoonlijke behoeftes. Een skateshop is het hart van een locale scene. Ze organiseren events, videopremières, kunnen jouw kapotte lager in no-time repareren, je ontmoet nieuwe vrienden met dezelfde passie. De winkels investeren tijd zodat de gemeente een skatepark kan bouwen, je kan er langs voor advies en het personeel luistert graag naar jouw veel te coole verhalen van het afgelopen weekend… En dat zal lang niet alles zijn.

Natuurlijk biedt online shoppen veel voordelen. Je kunt precies vinden wat jij wil hebben, in de juiste maat en voor de beste beste prijs. Super handig, en we kunnen er simpelweg niet meer omheen. Jammer genoeg gaat dit in veel gevallen ten koste van de local skateshops, de plek die juist zo belangrijk is voor de lokale skatescenes. Maar wat je online vindt, kun je meestal ook bestellen bij je locale Skateshop. Daardoor steun je wel je locale shop die de locale skateboard scene bij elkaar houdt.

Lees de hele Wake-Up Comic op de website van F1rst-Try! (gemaakt door Jim Arendse)

Concept F1rst-Try.com:
Allstyle Distribution (distributie van diverse skateboard- en kledingmerken in de Benelux) hoopt met hun nieuwe webshop ”F1rst-Try.com” het beste van twee werelden bij elkaar te brengen. Van iedere aankoop via de website doneren zij 10% van het aankoopbedrag terug naar lokale skateshop in de regio van de koper. Op deze manier hopen zij het aanbod van hun merken voor consumenten te vergroten, de lokale shops niet te passeren, de locale scene levendig te houden, verkopen in eigen land te houden zodat de locale winkel/distributeur/agentschap blijft voortbestaan en in staan blijft om terug te investeren, en er uiteindelijk meer gedaan kan worden voor de skateboarders in de Benelux.

Merkaanbod F1rst-Try:
In het begin kun je bij F1rst-Try vooral de merken te vinden die zij aanbieden vanuit Allstyle Distribution. Dit zijn op het moment merken als Thrasher, Sour, Toy Machine, Pig, Zero, Fallen, Dark Seas, Loser Machine, Quiet Life, American Socks, Slave, Swell, Brixton, Falus, Houtmood en meer.

Daarnaast worden er in de toekomst meerdere merken toegevoegd aan de selectie. F1rst-try gaat zich vooral richten op de ‘up and coming’ underground merken uit verschillende landen in de wereld. Skateboard merken van de kleine locale skate scenes uit Rusland, China, Korea, Noorwegen, Afghanistan, zoveel mogelijk landen. Super vet want we hebben allemaal wat gemeen in deze wereld; skateboarden zit in ons bloed.

En voor alle lezers van Flatspot Magazine geeft het team van F1rst-Try ook nog eens 10% korting op je eerste aankoop op de site. Zo heb je alsnog een mooie deal en support je ook nog je lokale skateshop! 
Gebruik de code F1RSTWELCOME bij het afrekenen (geldig t/m 31/07/21)

Web:
F1rst-Try.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL