Gentlemenskateboards X Ronald MCDonald Huis

Onlangs kregen wij een mail binnen van het Nederlandse skateboard merk Gentlemenskateboards over een uniek board dat zij hebben gemaakt voor het Ronald MCDonald Huis. Oprichter Jeroen Blok weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het initiatief van het Ronald MCDonald Huis is voor families die door ziekte een moeilijke tijd doorgaan. Samen met zijn zoon Tibbe, die gelukkig gezond hersteld is na kanker op jonge leeftijd, heeft hij dit board gemaakt. De opbrengst van de verkopen gaat volledig naar het Ronald MCDonald Kinderfonds!

Het verhaal achter dit project:
” Ik ben Jeroen, drijvende kracht achter Gentlemenskateboards, samen met Hanke zijn we trotse ouders van twee prachtige zonen (Tibbe en Jonne). Toen Tibbe 2 was bleek hij ernstig ziek te zijn. Als een donderslag bij heldere hemel kwamen we erachter dat hij kanker bleek te hebben. Ons leven stond op zijn kop. Tijdens Pasen dachten we dat we na een bezoekje aan de huisartsenpost naar huis zouden gaan met een antibioticakuurtje. Het liep totaal anders. Nog die nacht werd Tibbe opgenomen op de intensive care. In de 6 maanden die volgden lag hij bijna continu in het ziekenhuis, of voor chemotherapie of omdat hij ziek was van de chemo. We hebben toen ervaren hoe ontzettend fijn het is dat het Ronald McDonald huis bestaat. Als ouders konden we daar eten en slapen zodat we steeds dicht bij Tibbe konden zijn. In het huis was er altijd een luisterend oor te vinden en was er begrip voor onze zorgen. Naast al het nare dat ons overkwam, heeft het Ronald McDonald huis ons ook een gevoel van verbondenheid en warmte gegeven waardoor het allemaal net iets lichter werd. En voor Tibbe was het heel fijn dat hij nooit alleen in het ziekenhuis hoefde te zijn. Tibbe is nu 9 en is inmiddels gelukkig al een aantal jaren helemaal gezond. Hij is een bijzonder creatieve, lieve en eigenzinnige jongen.”

Omdat ik een oprechte waardering heb voor de Ronald McDonald huis probeer ik zo af en toe samen met Tibbe projectjes op te zetten om geld in te zamelen voor het huis. Dit hebben we in het verleden gedaan door bijvoorbeeld een expositie te organiseren met schilderijen die wij onder andere samen hadden gemaakt. Dit project was een groot succes en heeft uiteindelijk meer dan 2000 euro opgebracht. Een deel daarvan heeft Tibbe zelf gebracht bij het Ronald McDonald huis. Daarnaast doet hij ook kleine klusjes zoals flessen wegbrengen en bladeren rapen voor ‘het goede doel’. Nu zaten ik en mijn zoon te brainstormen over een volgend project: Wij hebben het idee geopperd bij het Ronald McDonald huis om een skateboard uit te brengen met als doel de opbrengsten te doneren aan het Ronald McDonald huis.”

De prijs van de skateboards is €60. Het gehele bedrag komt ten goede van het huis.

Het board koop je hier!

Web:
Gentlemenskateboards
Ronald MCDonald Kinderfonds

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL