Video & Foto’s: Skateboarden op Curacao

Toen Flipside Skateshop ons benaderde met de vraag of we zin hadden in een skatetrip naar Curacao twijfelde we geen moment. Samen met Shajen Willems, Douwe Macare en Rob Maatman vlogen we enkele weken later naar de Caraïben voor een 10-daagse vakantie met perfect weer, gezellige mensen, witte stranden en goede skatespots. Een trip vol dikke spots, demo’s voor de locals van de A-B-C Eilanden, parties en goodtimes!

Skateboarden op Curacao:
Curacao is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan denkt als je een skatetrip aan het plannen bent, maar toch biedt het eiland hier verassend veel mogelijkheden toe, iets dat we zelf ondervonden hebben. Hieronder alle info en tips die je nodig hebt voor het plannen van jouw trip naar het eiland.

Shajen Willems – Treflip in Willemstad
Rob Maatman – Nollie Lipslide in Jan Thiel
Douwe Macare – Switch Kickflip in Jan Thiel

Douwe Macare – Kickflip
Shajen Willems – Backside Tailslide in Willemstad
Shajen Willems
Spotcheck
Rob Maatman – One footed ollie
Rob Maatman – Boardslide pop over

Douwe Macare – Switch Backside Tailslide in Willemstad
Rob Maatman – Frontside Bigspin
Patrick Kort en Benjamin Kraan
Rob Maatman – Crooked met wat hulp van Patrick Kort
Rob Maatman – Ollie in Jan Thiel
Douwe Macare – Kickflip over de Monster Energy drift auto van Ali Lechi

Flipside Skatepark & Shop:

Sinds een aantal jaar beschikt Curacao over een serieus indoor skatepark met daarbij een bijbehorende skateshop waar je terecht kunt voor al je skateboard gear. Het park is vrij klein, maar goed gebouwd (door Burnside) en je vind er eigenlijk alles wat je nodig hebt, check de video en foto’s. Het personeel in de skateshop weet waar ze mee bezig zijn, nemen de tijd voor je en helpen je naar de beste spots op het eiland. Daarnaast dient Flipside als dé hub voor locale skaters. Dagelijks worden er lessen gegeven in het skatepark, maar ook trekt Flipside naar locale scholen om kids kennis te laten maken met skateboarden.

Eén van de hoofddoelen waarvoor wij naar het eiland kwamen is om het eiland kennis te laten maken skateboarden. Kids kregen de kans om samen met Rob, Shajen en Douwe en te skaten. En ‘s avond was er een skateboard demo met afsluitende best tricks voor de locals.

Overview van Flipside Skatepark
Skateles van Rob Maatman
Wax Clinic van D-Mac
Rob Maatman 50-50 to 50-50
Locals zijn hyped!
Patrick Kort op de mic

Drukte in het park tijdens de demo
Shajen Willems – Frontside Kickflip
Drukte
Shajen Willems – Kickflip Frontside Crooked
Rob Maatman – Noseblunt
De boys

Don Sarto School Skate Demo

Eén van de dingen waarvoor Patrick Kort van Flipside zich inzet is het bereikbaar maken van skateboarden voor mensen van alle lagen van de eilandbewoners. Zo geeft hij regelmatig clinics op scholen op het eiland. Wij bezochten de Don Sarto school in Soto, een gemeente waar sommige kinderen nog nooit een skateboard hadden gezien.

Kids verzamelen zich op het schoolplein

Rob Maatman – Fs 360
Q&A door de skaters
Douwe Macare met de kids

Shajen Willems & Will Plaate met de kids
Douwe Macare op de voorpagina

Bed & Bike Curacao:

Tijdens onze 10 dagen op het eiland verbleven wij bij Bed & Bike in Jan Thiel. Een heel chill hostel/hotel met zowel privé als gedeelde kamers. Het hotel is klein, en super chill doordat je vanuit je kamer gelijk aan het zwembad staat voor een frisse duik op je brakke morgen, en de bar is nog geen 10 meter lopen vanaf je kamer. Daarnaast is de ligging perfect, binnen 15 minuten sta je op het strand, je op je board bij Flipside Skatepark, of ben je bij een van de vele skatespots in de buurt.

Bed & Bike Jan Thiel

Meer info en boekingen:
Ben & Bike Curacao

Goodtimes op Curacao

Natuurlijk staat Curacao vooral bekend als vakantie eiland, dus dat hebben we zeker ook even goed getest. Na je skatesessie sta je vanaf de meeste plekken in no-time op het strand voor een frisse duik. Daarnaast is er altijd wel een happyhour te vinden waarbij de party door gaat tot in de late uurtjes!

Groeten uit Curacao!

Film & edit:
Tim Koster

Additional Filming:
Sietse van der Molen
Patrick Kort
Mathijs Tromp

Riders:
Rob Maatman
Douwe Macare
Shajen Willems
Benjamin Kraan
Patrick Kort
William Plaate
Jodey Koeyers
Johnie Larmonie
Djedion Sommer
Emile Johannes

Sponsors:
Flipside Skateshop & Park
Bed & Bike Curacao
Monster Energy
Sixt
Pasa Bon
Ennia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

01jun14:0021:00NK Junioren Skateboarden 2024€2000 prijzengeld

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL