22 September: NK Miniramp 2019

Het NK is nog maar net achter de rug, maar we gaan gewoon lekker door… Aanstaande zondag is de eerste stop van de Dutch Open Park Series 2019. Als eerste van deze reeks staat Miniramp Madness tijdens het Urban Matterz Festival in Helmond op het programma. Een nieuwe, speciale locatie, namelijk een kasteel in Helmond, dus het belooft weer een gekke bende te worden!

Miniramp Madness – voor het Kasteel Helmond – Helmond
De Miniramp contest vindt plaats in Helmond, dé stad waar de stedelijke infrastructuur perfect is voor het “Street” skateboarden op de straten van Helmond zelf.
Door het invliegen van de grootste miniramp van Nederland op de prachtige locatie voor Kasteel Helmond en het toegankelijk maken van het evenement voor de inwoners van Helmond wordt de topsport kant van het skateboarden uitgelicht. Je kwalificeren voor het Olympisch traject in Helmond, Brabant… het is allemaal mogelijk anno 2019.

Dutch Open Park Series
De Dutch Open Park Series is een compleet nieuw concept voor Nederland en Europa wat de kans biedt voor alle toprijders uit de wereld om hun skills aan elkaar te meten in de drie disciplines van skateboarden die ten grondslag liggen aan de discipline “Park”: Miniramp, Bowl & Halfpipe.
Het zijn drie disciplines die een lange geschiedenis hebben en een diepgewortelde skateboard cultuur met zich meedragen, wat zorgt voor een gegarandeerd indrukwekkende totaalbeleving van de evenementen serie. Door deze wedstrijd serie maken we een eerste zet in Europa om het complete pakket “Park” te bundelen in 1 topevenement. Ook mogen de deelnemers rijden in, volgens vele internationale rijders, een van de allerbeste en meest perfecte Bowl & Halfpipe van Europa en skaten in een van de grootste mobiele miniramps. Het multidisciplinaire karakter maakt het nog interessanter voor rijders om naar Nederland te komen.

Kan Nick Bax zijn titel vasthouden?!

Info Miniramp Madness 2019:
Datum:
Zondag 22 September
Locatie: TRAVERSEBRUG, Helmond
Tijd: Vanaf 12:00
Inschrijven: Schrijf je hier in voor de wedstrijd
Meer info: Urban Matterz

Side events:
– Workshops voor jonge atleten in aanloop naar en tijdens de wedstrijden
– Urban Sport Performance Center aanwezig met fysiotherapeuten en adviseurs
– Exposities en live performances van verschillende skateboard kunstenaars
– Muzikale afsluiter met artiesten uit de skateboardcultuurmogelijk anno 2019.

Check hier meer info over de Dutch Park Series 2019

NK Miniramp 2019 Aftermovie
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

15dec18:0023:00Skullcandy X Burnside X-Mas Miniramp Jam

16decAll DayNK Skateboarden Junioren 2023

30decAll DayOpen Belgian Championship