Shoe Weartest: Emerica Indicator Low Rob Maatman

De meeste van jullie hebben deze schoen ongetwijfeld al voorbij zien komen, de Emerica X Rob Maatman Indicator Low Colorway. Toen we onze eerste review plaatsen en opzoek waren naar een nieuwe model stond er eigenlijk maar één bovenaan op ons verlanglijstje.. Zodra de schoen beschikbaar was besloten we hem gelijk te testen, en waar kan dat beter dan in Rob’s local skatepark, Burnside.. 

Emerica Indicator Low Rob Maatman Colorway:
Het eerste wat opvalt als je de Emerica Indicator Low in je handen hebt is dat het vooral een mooie schoen is. Het is een vrij lage schoen, iets waar je voorkeur naar uit moet gaan qua skateschoenen. Op de neus van de schoen vind je de witte toe cap, die je tegenwoordig bij elk merk wel aan treft. Opvallend is dat er een vaste binnenzool in de schoen zit, waardoor het vervangen van de binnenzool niet mogelijk is.

Eerste indruk:
De eerste indruk van de schoen heel goed. Zodra de schoen aan je voet hebt zit deze eigenlijk lekker en heb je niet het gevoel dat je hem hoeft in te lopen. Je kunt de schoenen letterlijk uit de doos halen en gelijk skaten.

Slijtvast:
De schoen schoen zelf houdt het redelijk lang vol. Met name door de toe cap doe je er wel even over voor er een gat in zit. De veters op een kwetsbare plek. Mocht je veel flips doen, zorg dan dat je altijd een paartje extra veters bij je hebt. Iets wat ons erg opvalt aan deze schoen is dat hij vrij snel en veel gaat uitlubbert.

Impact:
Deze schoen is niet gemaakt om grote klappen op te vangen. De schoen is flexibel en lubbert vrij snel uit. Ook zit er er een vaste insole in de schoen, vervangen van deze zolen is dus niet mogelijk.

Rob Maatman

De bekende vulc zool

De toe cap

Bekijk ook:
Shoe Weartest: Nike SB Eric Koston Hyperfeel XT

7 Total Score

Emerica en Rob Maatman zijn erin geslaagd een hele mooie schoen te maken. Het is een schoen die bij veel mensen goed in de smaak valt. Zodra je de schoen aantrekt krijg je gelijk zin om je board te stappen, de schoen hoeft niet ingelopen te worden. Het is jammer dat de schoen redelijk uitlubbert en de zool ervan niet veranderd kan worden.

Duurzaamheid
6.5
Looks
8
Impact
6.5
Boardgevoel
8
Fit
7
PROS
  • De schoen zit gelijk als gegoten, en hoeft niet ingelopen te worden
  • Goed boardgevoel
  • Het is een mooie schoen
  • De toe cap zorgt ervoor dat je niet snel door de neus heen slijt
CONS
  • De verters slijten snel door
  • De insole zit vast, hierdoor is het lastiger deze te vervangen
  • De schoen lubbert vrij veel uit
User Rating: 5 (1 votes)
Flatspot Magazine