Interview: Fries Taillieu over zijn Globe Eagle SG colorway

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Misschien heb je er al iets over gehoord, misschien ook niet, maar binnenkort ligt de Globe schoen met Fries Taillieu’s naam erop in de skateshops. Samen met Globe heeft hij een colorway ontworpen voor de populaire ”Eagle SG” schoen. Daarnaast komen Fries, Charles Collet en Paul Hart naar Nederland en België om het te vieren. Wij zochten Fries op om meer te weten te komen over dit project.

Foto’s: Guille Gonzalez

Hey Fries je hebt sinds kort een schoen met je naam erbij bij Globe, hoe voelt dit?!
Het voelt allemaal best onwerkelijk man. Ik had niet verwacht dit te krijgen van het skaten. Het is een schoen van David Gonzalez, de Eagle, waar zowel ik als Charles Collet een kleur konden kiezen.

Hoe is dit precies tot stand gekomen, heb je zelf bijvoorbeeld invloed op gehad over hoe de schoen eruit komt te zien?
Een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje van Steve Black, de Amerikaanse TM. Hij vertelde me dat ik en Charles een Colorway zoudenkrijgen, en dat we aansluitend een partje moesten filmen. Ik was die avond aan het werk in de kroeg… Iedereen kreeg snel en met een glimlach drankjes geserveerd.

We hadden inderdaad invloed over hoe de schoen eruit zou gaan zien. Ik mocht een kleur kiezen en dat werd al heel snel zwart: ik draag zo goed als enkel zwarte kleren en het is zowat mijn favoriete kleur zou je kunnen zeggen. De Franse vertaling van ”Zwart” heb ik op mijn bovenarm staan en vond die mooi passen in de binnenzool van de schoen. Aansluitend heb ik mijn initialen getekend die je terugvindt op de onderkant van de schoen. Voor een colorway heb ik dus best wel wat aanpassingen mogen maken, daar heb ik gretig gebruik van gemaakt.

RAW / RETOCADA FINAL

Wat bevalt je het meest aan de schoen?
Hij ziet er eenvoudig en sober uit. Hij houdt het aardig lang uit en je hebt hem snel ingeskate. Dat vind ik de belangrijkste kwaliteiten die een schoen kan hebben. Bovendien is het een cupsole maar voelt als vulcanized.

fries eagle shoe 1

Waar ben je verder mee bezig de laatste tijd, we zagen dat je op tour was naar India?
Heel veel skaten en reizen. We hebben wat reizen ondernomen voor het partje die bij de schoen komt en ben sinds enkele maanden aan het skaten voor een Australisch kledingmerk: Afends. Met hen heb ik de laatste tijd ook heel wat gedaan, India was daar veruit de grootste van. Het is echt een cultuurshock om daar te zijn, laat staan te skaten. We moesten ‘s ochtends skaten en filmen, van 5 tot 9, anders waren er simpelweg teveel mensen in de stad. Bovendien waren die erg benieuwd naar hoe het werkte, dus kwamen er hordes mensen op af als ik zelfs maar een ollie deed ergens. het was dus best intens , maar een heel leuke ervaring.

Wat staat de komende tijd allemaal op het programma?
12 maart vertrekken we naar Bordeaux om de Colorway tour te beginnen. Daarna heb ik dringend rust nodig om allerlei blessures te laten genezen, want moest de laatste tijd best forceren om alles af te krijgen. Ik kijk uit naar wat routine, of toch tenminste voor even : )

Goed, gaan er nog speciale dingen gebeuren rondom je schoen in Nederland of België?
Behalve de tour en promotie die ermee gepaard gaat, niet echt denk ik. Er wordt best veel noise rond alles gemaakt nu.

Waar kunnen onze lezers de schoen vinden in de Benelux?
The finer skateshops near you! Alle shops die Globe verkopen…

Data Globe Eagle SG Release Tour:
16 Maart 2017 – Stomp, Louvaine-La-Neuve, België
17 Maart 2017 – Pier 15 Skatepark, Breda
18 Maart 2017 – Rampaffairz Skatepark, Wevelgem, België

Meer van Fries:
Video: Fries Taillieu & Shajen Willems in Pier 15 Skatepark
Video: Minute Man – Fries Taillieu in Skatepark Utrecht

RAW / RETOCADA FINAL

Flatspot Magazine