JIM KLOK OVER ‘PER SÉ’, ZIJN EIGEN KLEDINGMERK

Tot een paar jaren geleden kon je in Nederland maar een paar merken vinden dat door Nederlanders was opgezet. Tegenwoordig is dat wel anders, steeds meer creatieve mensen komen naar buiten met eigen kleding, boards, wielen en meer. Zo ook Jim Klok, die in de afgelopen jaren al aardig wat heeft uitgebracht met zijn merk Per sé. Wij waren benieuwd waarom hij op jonge leeftijd al een eigen kleding lijn is begonnen en hoe hij de toekomst er van in ziet.

Naam: Jim Klok
Geboren: 5/12/1995
Geboorteplaats: Harderwijk
Woonplaats: Nijkerk

Hey Jim, alles goed? Vertel eens kort wie je bent.
Ja altijd druk toch, maar naast dat gaat het prima! Ik ben Jim Klok, ben 20 jaar oud en woon in Nijkerk.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ga nog naar school, momenteel ben ik aan het afstuderen en ik hoop na de zomer te beginnen op de kunstacademie. Verder skate ik vaak in parkeergarages.

Zijn er parkeergarages In Nijkerk?
Ja er zijn ook flatgebouwen en zelfs een station

Hoe ben je eigenlijk begonnen met skateboarden?
Ik heb het van m’n broer overgenomen. Ik keek wat hij deed en probeerde het dan na te doen. M’n ouders vonden mij toen nog te jong om op de skatebaan te hangen  dus  gingen we altijd voor in de straat op houten balken boardslides doen en super sketchy schansen bouwen haha.

sokken en shirt Perse interview

Het merk Per sé zien wij steeds vaker voorbij komen, hoe ben je hiermee begonnen?
Een jaar of 2 geleden realiseerde ik me dat ik niks wat in de kledingwinkels lag vet vond. Toen bedacht ik me opeens: waarom limiteer ik mezelf tot wat er in de winkels of op internet te verkrijgen is, waarom maak ik niet gewoon zelf iets? Op die manier heb ik complete controle en hoef ik niet eindeloos te zoeken om uiteindelijk iets te kopen waar ik niet 100% tevreden over ben. Ik hecht altijd enorm veel waarde aan hoe mijn kleding eruit ziet dus ik heb toen gewoon besloten om zelf een shirt te maken.

De naam Per Sé komt dus voort uit de noodzaak die ik voelde om zel ‘per se’ kleding te maken. De merknaam is anders geschreven dan de officiële spelling omdat er een aantal manieren zijn geweest om het woord te schrijven en ik heb besloten om al deze manieren samen te voegen tot een nieuwe spelling. Het is trouwens per ongeluk bedacht door Jeroen Oude Vrielink. We hadden het in een Whatsapp groep over het starten van een merk en toen zei hij ‘moet het per se met skateboarden te maken hebben?’

Waar staat Per sé voor?
Ik hoop mensen een alternatief te bieden op het huidige kleding aanbod in de wereld van skateboarden. Ervoor zorgen dat iemand mijn persoonlijke visies en ideeën over het maken van kleding begrijpt en dat het meer is dan slechts een logo. Qua skaten is het tevens meer gericht op stijl dan op trucen, omdat niet iedereen zin krijgt om te rollen als je alleen maar stair hammers en handrails te zien krijgt. We willen dat mensen geïnspireerd raken om te skaten. Omdat het fijn is en niet denken over het feit of het wel cool genoeg is. Een mooie 50-50 is vetter dan een lelijke nollie heel crooked.

Wie zitten er momenteel allemaal op het Per sé team?
Het is best een heavy groep mensen, Patrick Reins, Koen mulder, Jesse Voerman, Simon te G, Jeroen oude Vrielink aka Jan-Zemmer, Thomas van den Hoeven en Ryan Lonsdale.

Trouwens, ik vind ‘team’ altijd zo absoluut klinken. Het is eerder een groep mensen die het merk representen en die hun skate roots in Amersfoort hebben. Iedereen woont ook op verschillende plekken, Thomas woont bijvoorbeeld in de U.K. en Ryan woont in de Filipijnen.

Jesse Voerman Perse interview Kerwin Groot foto Perse interview

Design je alles zelf of vraag je daar andere mensen voor?
De designs, de ads, het filmen en het financiële gedeelte doe ik allemaal zelf. Ik krijg support van Jasper van den Ham die alle analoge foto’s maakt die je ziet in de ads. Over een maand is er een speciale collaboration met een kunstenaar waar ik nog niet te veel over kwijt wil maar dat word de eerste keer dat ik qua ontwerp samenwerk met iemand.

Wat heeft Per sé momenteel allemaal te bieden
Shirts, polo’s, truien, sokken, caps… Ik probeer telkens iets nieuws te maken. Ik kan wel zeggen dat er echt iets gevaarlijk gaat komen binnenkort.

Zijn er al winkels die per sé verkopen?
Ja, Skatebaas Skateshop in Amersfoort.

Heb je ook een webshop?
Ja, www.perseclothing.com

Wanneer wij je zien heb je vaak je camera in je hand, ben je bezig met een Per sé video?
Ja, ik ben 1.5 jaar bezig met filmen maar ik wil niet overhaast een of andere internetvideo eruit pompen alleen maar om naamsbekendheid te krijgen. Misschien film ik nog wel een jaar door, misschien wel niet.

Ik vind het belangrijk om een bepaald concept in de video te hebben, maar daar ben ik nog niet helemaal.

Kan je al zeggen welke mensen daar een part in gaan krijgen?
Het word niet echt een video met parts van skaters maar meer op een andere manier ingedeeld. Meer ingedeeld op plekken, tijden, sfeer etc.

Ryan Lonsdale Perse interview

Waarom heb je de slechtste skater van Nederland op je team?
Omdat Jan-zemmer heel goed weet hoe Instagram werkt zodat ik dat niet hoef te doen.

Oh dus niet omdat zijn skateboarden.
Nee joh, daar hebben we de anderen op het team voor.

Hoe zie je de toekomst van Per sé in?
Goed, ik ben benieuwd wat mensen van de video gaan vinden als die uitkomt en ik hoop nog heel veel groeien en collaborations te doen met andere mensen. Ook het merk in meer ‘fysieke’ winkels hebben zou ik echt tof vinden.

Zijn er nog mensen die je wil bedanken?
Shout-out Leusderweg, Sander Duson, Skatebaas, Headville, Paasbos, stoeprandstalls

Jacket Perse interview

Coach jack collab met Hannah Lyons

Meer info:
www.perseclothing.com

Bekijk ook:
Interview: Danilo Nedic over Focused – Tafels gemaakt van oude skateboards
Interview: Glas in lood & Skateboarden met Pieter Jenken
Interview: Huub Slinger: Skateboard sculptures
Interview: Klaas van der Laan over Old Dutch Leatherworks
Interview:Niels van der Zwan over Dufarge

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X