ONE DAY AWAY: FLORIAN DALHUIJSEN IN NICE

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorige maand heb je kunnen kijken naar de eerste video van ons nieuwe concept ‘One Day Away’. Hierbij nodigen we één rijder uit om een dagje met ons te gaan skaten op een sicke Europese bestemming. Het enige dat de rider weet is de tijd waarop hij op Schiphol moet zijn en pas daar krijgt hij te horen wat de bestemming voor deze dag wordt. Voor de tweede aflevering besloten Florian Dalhuijsen een dagje mee te nemen naar Nice, de bekende badplaats aan de Franse Cote ‘d’Azur. Het weer zat mee, de spots bleken redelijk dicht bij elkaar te zitten en de sfeer zat er goed in. Neem een kijkje in Nice en check hoe Florian de stad inspecteert op skatebaarheid!

Meer One Day Away:
Video: One Day Away – Jesse Voerman in Milaan

Hey Florian, waar had je in eerste instantie verwacht heen te gaan?
Lastige vraag.. Ik gokte op een paar bestemmingen die niet heel prijzig zijn zoals Lissabon, Marrakech of Sevilla. Nice kwam in dat rijtje ook voorbij maar die had ik absoluut niet verwacht.

Wat waren je verwachtingen van Nice? Heeft het je verwachtingen waar gemaakt? Ben je er ooit eerder geweest?
Dit was voor mij de eerste keer aan de Côte d’Azur (Franse rivièra). Ik heb er eerder nooit gedacht om die kant op te gaan. Ik heb wel familie daar in de buurt en vrienden van mij zijn daar wel een paar keer geweest. Eerst dacht ik dat het heel fancy en duur zou zijn maar dit viel best mee. Tuurlijk zagen we best wat dikke wagens en gruwelijke speedboten in de haven dus de fancyness is er wel, maar de prijzen vond ik best meevallen vergeleken met Parijs of Londen.

Florian-Cruisen-NicePalmbomen en zon!

Onderweg naar Frankrijk kwamen we erachter dat je zelf half Frans bent. Waar liggen je roots en kom je er eigenlijk vaak?
Mijn moeder is français en mijn vader is Nederlands. Het grootste deel van mijn familie komt uit Lille dus net over de grens van Belgie. Mijn oma woont daar ook dus gaan we al van jongs af aan een paar keer per jaar heen. Ook heb ik dus familie in de buurt van Nice en in de buurt van Toulouse. Mijn eerste vakantie zonder ouders was met vrienden naar Parijs. Ik was toen net 16 en we gingen sindsdien bijna elk jaar naar dezelfde camping net buiten Parijs (Maisons-Laffitte). Hiervandaan namen we de trein naar het centrum en gingen we door de stad skaten en baguetjes eten.

Florian-ZeeNice staat natuurlijk bekend om haar Azuurblauwe zee

Wat is jou tip als iemand een trip wil doen naar Nice?
Tip voor als je daar wilt skaten; Vlakbij het vliegveld heb je een park of zone genaamd ‘Les Arenas’ hier moet je sowieso even rondcruisen want er is daar heel veel te skaten. Zorg ervoor dat je dat in een weekend plant omdat dat dan die bedrijven daar dicht zijn. Verder ben je met de bus binnen een kwartier in het centrum waar het heel chill is om langs de kust te cruisen of door de stad te skaten. Hierbij kom je sowieso spotjes en leuke plekjes tegen waar je even wat kan eten of chillen.

Florian-Dalhuijsen-Backside-SmithFlorian Dalhuijsen – Backside Smith

Wat is jou het meeste bij gebleven van one day trip naar Nice?
We kwamen ‘s ochtends aan en vanuit het raampje van het vliegtuig zag je vanaf de landingsbaan eerst de azuurblauwe zee met daarachter de boulevard met palmbomen. Daarachter allemaal gekleurde huisjes met daar weer achter bergen met een klein beetje sneeuw op de toppen. Strakblauwe lucht en een lekker temperatuurtje maakte dit niet onaangenaam. Ook had ik niet verwacht dat Nice zo makkelijk te bereiken is. Binnen 2 uur stonden we met onze spullen al buiten het vliegveld en ready to go. Dat is toch goud joh!?

Florian-Dalhuijsen-SnoepjesTouristlife

Florian-Dalhuijsen-Wallride-NiceFlorian Dalhuijsen – Wallride

Welke bestemming zou jij graag zien bij een volgende one day away, en waarom?
Het liefst zie ik iemand naar een redelijk onbekende bestemming gaan zoals naar een stad in Georgië ofzo. Geen idee wat je daar hebt maar er is in bijna elke stad toch wel iets te skaten of te beleven. Ik vind het altijd wel cool om te zien hoe zo’n gekke bestemming is. Ben benieuwd naar jullie volgende avontuur!

Florian-Dalhuijsen-Zee-NiceGroetjes uit Nice!

Florian-Dalhuijsen-Ticket

Meer One Day Away:
Video: One Day Away – Jesse Voerman in Milaan

Meer van Florian:
Wallpaper: Florian Dalhuijsen Kickflip in Nice
Wallpaper: Florian Dalhuijsen Hurricane in Amsterdam

LATEST POSTS

Video: FUC – Fucing Hot

Brandende mensen, rails, wheelypads en vuurwerk, dit allemaal om de lente collectie van FUC (fackupclothes) Fucing Hot onder de aandacht te brengen. Ga er even

Read More »
Flatspot Magazine