INTERVIEW: PHIL ZWIJSEN OVER “JACKY” BELGISCH NIEUWSTE SKATEBOARD VIDEO

Dat Phil Zwijsen een beest is op een skateboard hoeven we niemand te vertellen. Echter is hij het afgelopen jaar door meerdere blessures minder actief geweest op zijn skateboard. Wie Phil een beetje kent weet dat hij niet stil kan zitten, en natuurlijk heeft hij dat ook niet gedaan. Bepakt met VX camera’s is hij het afgelopen jaar druk geweest om te filmen voor zijn eigen skateboard video ”Jacky”. Aangezien de video volgende week al in premiere gaat vonden wij het hoog tijd Phil wat extra aandacht te geven voor zijn film ”Jacky”!

Foto’s: David Turakiewicz

Hey Phil, hoe is het met je? Druk geweest met je video ‘’Jacky’’ de laatste tijd?
Alles goed, merci. Ja ik ben redelijk druk met het filmen en editen van de video op het moment.

Als we het goed begrijpen ben je begonnen met de film doordat je lang moest herstellen van een ernstige blessure?
Ja mijn ik heb mijn enkel zo vaak verzwikt waardoor ik heel veel hotpockets had. Ik kon mijn schoen bijna niet meer aankrijgen. Daarvoor heb ik een operatie aan mijn teen en voet gehad. Ik was al wel langer bezig met filmen, maar door deze situatie ben ik me er intensief mee bezig gaan houden de laatste negen maanden.

Hoe is het nu met je blessure?
Ik heb een arthroscopie gehad aan mijn enkel en aan mijn hallux valgus. Dus met andere woorden mijn enkel laten uit kuisen en mijn teen een stuk bot laten wegnemen. Het is nu 9 maanden geleden. En ben heel veel bezig geweest met het trainen van mijn voet. Ik begin volgende week weer te skaten.

Ben je uit het niets begonnen met filmen of heb je dit al eerder gedaan? We nemen aan dat het niet helemaal nieuw voor je was?
Ik ben al wel langer aan het filmen, zo film ik meestal ook als ik op tour ga. Als we op een spot zijn waar ik klaar ben of ik geen trick kan doen ga ik meestal filmen, dan film ik second angle of gewoon voor het plezier.

Wat heb je nog meer gedaan in de tijd dat je niet hebt kunnen skaten?
Bijna elke dag ben ik naar de fysio gegaan en ik heb me veel gefocust op ”Jacky”, onze film.

Wat kunnen we verwachten van de video? Wie zitten er bijvoorbeeld in de film, waar is het gefilmd. Heb je alles alleen gefilmd etc?
Verwacht een echte Belgische video. Alles is gefilmd in België op vooral heel veel rauwe spots. In de film zitten onder andere Jarne Verbruggen, Jonathan Thijs, Axel Cruysberghs, Alex Raeymaekers, Maarten de Rijck, Yeelen Moens en meer. De mensen die de film graag willen zien kunnen naar één van de premieres komen, daar worden ook codes weggegeven waarmee je de film online kunt bekijken op onze website.

Phil Zwijsen filmen hans claessensPhil Zwijsen en Hans Claessens bezig voor Jacky

Onlangs konden we nog een hele dikke part van je zien in de film ‘’Where we come from’’ van Lukas Fiederling. Hoe voelt het als zo’n part uit komt als je al lang niet meer op je board hebt gestaan met mensen stoked zijn op dat moment?
Ik was blij dat mensen stoked waren. En blij dat de film eindelijk uit komt. Iedereen heeft hard zijn best gedaan voor de video.

Is dit de enige film die je denkt te gaan maken of denk je hiermee door te gaan?
Ik ben zeker dat ik nog wel een film ga maken maar voor nu ga ik me weer focussen op skateboarden.

Volgende week is het al showtime… Waar kan de film allemaal bekeken worden?
In België bij Lockwood in Antwerpen en bij Twits in Leuven. In Nederland bij Independent Outlet in Amsterdam en in Parijs bij Nozbone.

Meer info:
Ga naar Jacky.tv of volg Jacky op Instagram

Jacky Premiere Antwerpen:
Datum: Vrijdag 30 Oktober
Tijd: 21:00
Locatie: Lockwood Skateshop, Lange Klarenstraat 14, Antwerpen

Jacky Premiere Leuven:
Datum: Zaterdag 31 Oktober
Tijd: 18:00
Locatie: Twits Skateshop, Parijsstraat 52, Leuven

Jacky Premiere Parijs:
Datum: Dinsdag 3 November
Tijd: 19:30
Locatie: Nozbone Skateshop, Rue Du Faubourg St Antoine, Parijs

Jacky Premiere Amsterdam:
Datum: Vrijdag 6 November
Tijd: 18:00
Locatie: Independent Outlet, Vijzelstraat 77, Amsterdam

Flatspot Magazine