24 & 25 OKTOBER: SCREAMING HAND ART SHOW IN AMSTERDAM

Santa Cruz Skateboards viert dit jaar het 30 jarig bestaan van het legendarische Screaming Hand logo. Het logo werd in 1985 ontworpen door kunstenaar Jim Philips, en is tot op de dag van vandaag één van de meest iconische logo’s in de skateboardwereld. Het geheel wordt gevierd door middel van een reizende expositie waarin werk te zien is van 46 internationale kunstenaars, die hun eigen draai hebben gegeven aan de screaming hand. Aankomend weekend is Amsterdam aan de beurt, dus zorg dat je deze niet mist!

Wat is het verhaal achter de Screaming Hand?
De Screaming Hand is het logo dat Jim Phillips sr 30 jaar geleden heeft ontworpen. De hand en het werk van Jim heeft vele mensen geïnspireerd en is bijna iconisch geworden voor skateboarden. in deze artshow geven ruim 40 internationale kunstenaars hun eigen draai aan de Screaming hand en daarbij nemen ze geen blad voor hun mond.

Van wie is hier werk te bezichtigen? En is het ook te koop?
Onder andere Mark Gonzales, Mike Giant, Jeremy Fish, Natas Kaupas en nog veel meer legends in de skate en art wereld. Helaas is het werk niet te koop, maar wel zullen verschillende designs vanaf volgend jaar ook verwerkt worden in de Santa Cruz skateboard lijn.

Naast de buitenlandse artiesten zijn er ook een aantal Nederlandse artiesten betrokken? Wie zijn dit en waarom is juist voor hen gekozen en wat gaan ze maken?
We hebben gekozen voor mensen waarvan we bij Solid’93 vinden dat ze tof werk maken en een zekere band hebben met skateboarden, surfen en snowboarden. De namen van de 5 kunstenaars zijn: Matthijs Booij, Friso Blankevoort, Heart Glass (Pieter Jenken en Shane Potuit), Pat Smith en Erwin Prent. De werken die zijn stuk voor stuk unieke pieces en variëren van schilderwerk tot een complete glas in lood installatie. Zeker de moeite waard om langs te komen!

Info Screaming Hand Art Show:
Datum: 24 & 25 Oktober
Locatie: De Merkenwinkel, Gerard Doustraat 76, Amsterdam
Kosten: Gratis

SCRhand 30yrs flyer Back II

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X