FOTO’S & VIDEO: EEN WEEKENDJE DÜSSELDORF MET MARLEY, TYCHO & TRISTAN

Onlangs brachten we samen met Tristan Koelewijn, Marley Baron en Tycho Henskens een aantal dagen door bij onze oosterburen in Düsseldorf. Mede door een aantal gastvrije locals en de rijders van Titus kwamen we terecht op een aantal hele dikke spots op slechts een uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens. 

Düsseldorf:
Op slechts een klein uur rijden vanaf de Nederlandse grens bevinden zich een aantal grote Duitse steden, waaronder Düsseldorf. Aangezien we in Nederland deze steden op de één of andere manier nooit voorbij zien komen, leek het ons een goed idee een aantal kleine trips te plannen naar een aantal van deze steden. We gaan met verschillende crews op zoek naar de beste skateparken, spots, winkels, locals en hotspots in deze voor ons vreemde steden.

Skatepark Düsseldorf:

Ondanks Düsseldorf een stad is met meer dan 500.000 inwoners is dit hét skatepark in de stad. In eerste instantie lijkt het op een goede variant van een DIY skatepark met poolcopings en zeer stijle banks en quarters. Maar als we de locals moeten geloven is alles gebouwd door erkende parkbouwers. Voor beginners misschien niet het beste park, voor gevorderde skaters een zeer uitdagend skatepark.

skatepark-dusseldorfHet Concrete park in Düsseldorf

Tristan-Koelewijn-Frontside-FlipTristan Koelewijn, frontside flip

Marley-Baron-Back-Smith-DusseldorfMarley Baron, backside smithgrind

Local scene:
Tijdens ons bezoek aan het skatepark kwamen we al snel in contact met een aantal locals uit Düsseldorf. Een groot deel van deze locals komt niet veel verder dan het skatepark, maar een aantal locals, waaronder de crew van Titus Düsseldorf waren zo gastvrij ons het hele weekend op sleeptouw te nemen naar de hotspots in de stad.

Titus Düsseldorf:
Heb je iets nodig voor je board of behoefte aan bezoek aan een skateboard winkel, dan is Titus in Düsseldorf een goede keuze. Een voor Nederlandse begrippen mega grote winkel met een zeer groot assortiment aan skateboard gear, kleding, schoenen en accessoires. Het personeel is super vriendelijk en vertelt je graag waar je terecht kunt om te skateboarden of waar je ‘s avonds kapot kunt gaan in de club.

Titus-DusseldorfTitus Düsseldorf

Spots in Düsseldorf:
Een grote stad met veel spots, maar we merkte al snel dat je ze maar net moet weten te zitten. De meeste spots zitten bijvoorbeeld bij gebouwen van grote bedrijven of bijvoorbeeld de universiteit van Düsseldorf. Het grootste gedeelte van de stad is vrij rauw dus je kunt ook niet overal lekker cruisen. Wil je spots skaten in deze stad, dan is een goede voorbereiding zeker niet overbodig.

Tristan-Koelewijn-HardflipTristan Koelewijn, hardflip

Tristan-Koelwijn-Frontside-bluntTristan Koelewijn, frontside blunt

Neuss (randstad van Düsseldorf):
Ga je naar Düsseldorf dan moet je een bezoekje aan Neuss zeker niet laten zitten. Alleen al bij het winkelcentrum waar wij waren, zijn al meerdere goede spots te vinden. We konden overal onze gang gaan en werden nergens weggestuurd. Een kleine 10 minuten rijden vanaf Düsseldorf en je zit al in Neuss.

Tristan-Koelewijn-TreflipTristan Koelewijn, 360-flip

Ilya-Merkushev-Nosegrind-Neuss-Mathijs-TrompIlya Merkushev, nosegrind

Graag willen we Titus Düsseldorf en hun crew bedanken voor hun gastvrijheid. Zonder hun hadden we nooit al deze spots kunnen vinden. Laat staan een goede club om te partyen. Thanks!

Meer uit Duitsland:
Foto’s: Vans Shop Riot Germany & Opening North Brigade Skatepark
Foto: Wallpaper – Daan van der Linden – Hurricane
Foto’s & Video: Cruise & Booze 2015 in Area 51

Tycho-Henskens-Wallride-NeussTycho Henskens, backside wallride

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL