FOTO’S: LB PROJECT OPENING BIJ BEN-G

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, het LB-Project zou Nederland aan doen. En waar kan je dat nou beter doen dan bij Ben-G Skateshop in Amsterdam. Zelf waren wij al in Berlijn bij de eerste show gaan kijken en het is best goed om te zien dat er behoorlijk wat grote namen mee doen. Niemand minder dan Michael Sieben, Todd Bratrud, Jeremy Fish, Mark Foster, Jeremyville, Kid Creature, Funeral French, Mike Kershnar, Chad Eaton en BB Bastidas waren bereid om werk te maken en zo uiteindelijk ook Skateistan te steunen. Veel van deze kunstenaars hebben al een behoorlijke staat van dienst en hoogstwaarschijnlijk rijd jij op een board rond dat door een van deze boys is ontworpen. Natuurlijk waren wij er ook bij om Lucas Beaufort heel even kort wat vragen te stellen over dit project.

BB-Bastidas & Lucas-Beaufort

Hey Lucas, stel je even voor…
Ik ben Lucas Beaufort en jullie zullen mij waarschijnlijk wel kennen van de vele skateboard-mags covers die ik beschilderde. Ik heb flink wat jaartjes voor Desillusion Magazine gewerkt, waar ik ontzettend veel toffe en leuke mensen heb ontmoet. Allemaal mensen de zeer creatief bezig zijn met verf, hout of welk materiaal dan ook. Uiteindelijk heb ik gewoon een hoop mensen benaderd om mijn idee te vertellen en zo ontstond het LB-Project.

Amsterdam is nu aan de beurt. Wat verwacht je eigenlijk van je expo hier in Nederland?
Mijn opzet van het hele concept is eigenlijk om iedereen bij elkaar te brengen en samen een goede tijd te hebben. Mensen die van kunst houden, mensen die skateboarden, maar ook de mensen die een winkel of een eigen merkje runnen. Het lijkt mij sick om een Expo te houden waar uiteindelijk iedereen helemaal los gaat, lekker dansen en een top tijd hebben met elkaar.

Je bent nu al een jaar bezig met deze Expo. Wat is je volgende project?
Nou eigenlijk ben ik nu bezig om een soort zelfde expo te organiseren maar dan in America. Natuurlijk niet helemaal hetzelfde, want dat zou saai gaan worden. Maar ik heb in Amerika een aantal goede skateboard fotografen zover gekregen om een paar foto’s te geven die ik vervolgens op boards heb laten drukken. Deze boards geven we dan aan kunstenaars die daar weer overheen gaan schilderen. Een soort van Re-Cover project maar dan weer net anders. En wat wel super cool is om te vertellen, we gaan in Amerika ook een behoorlijke tour doen en er komt dan een soort afsluit Expo / feest in The Berrics.

Bij The Berrics? Wow, dat betekend dat uiteindelijk de hele wereld gaat toekijken. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen dan?
Ik had jaren geleden met Steve Berra email contact omdat ik hem moest interviewen voor Desillusion Magazine. Ik heb hem gewoon weer een email gestuurd en ik ging er niet vanuit dat ik uberhaupt een antwoord zou krijgen. Maar een dag later kreeg ik al een mailtje terug met alle mensen in de CC die alles bij The Berrics regelen. En voor ik het wist ging ik naar LA om mijn nieuw project daar te presenteren. Dat was echt te sick!

De expo is nog te bezichtigen bij Ben-G Skateshop t/m 28 maart, dus wees er snel bij.
Wil je een van de boards winnen, check dan HIER hoe je dat kan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X