PARK: WORLD SKATE CENTER DEN BOSCH

Voor onze tweede park review zijn we naar het WSC Skatepark in Den Bosch gegaan. Het park staat er nu ongeveer twee jaar, dus het is nog redelijk nieuw. Ook is het Nederlands enige park met een echte indoor vert. Het street gedeelte is vrij klein, maar skate heerlijk. Daarnaast heeft het park een gezellige bar en zijn de locals in Den Bosch altijd in voor een praatje.

WSC Skatepark Den Bosch:
Vanaf 2003 heeft Den Bosch al een indoor skatepark. World Skate Center begon in een oud kraakpand. Daarga ging het door naar een tijdelijk pand dat ze kregen van de gemeente. Nu zit het  sinds twee jaar op de huidige locatie. Het park is gebouwd door Plywood Constructions wat je misschien kent van Ladybird in Tilburg of Pier 15 in Breda. Naast het skatepark heeft WSC een uitgebreide bar en poppodium waar regelmatig optredens zijn en party’s gehouden worden.

Het skatepark:
In het skatepark kun je eigenlijk alles vinden wat je nodig hebt. Waar de meeste skateparken een street course en miniramp hebben, hebben ze een Den Bosch ook een dikke vert staan. Daarnaast is er voor de beginners een kiddie course waar je ongestoord je eerste stappen op een skateboard kunt zetten. De street course is over de lengte opgebouwd en rijdt lekker. Je vind er veel rails, ledges en curbs en er zit een lekkere snelheid in. Onlangs is er een stuk verbouwd in het park, maar over of het echt een vooruitgang is, daarin zijn de stemmen verdeeld…

WSC-Skatepark-Den-Bosch-kiddie-course1

Horeca en faciliteiten:
Er is in het park een gezellige bar waar je naast frisdrank ook koud bier kunt krijgen. Daarnaast kun je er twee keer per week een warme maaltijd krijgen voor +/- €3. Er staat een pingpong tafel en de er zijn mogelijkheden voor een worldcup darts.

Shop:
Het park heeft geen uitgebreide shop, maar als je board stuk gaat hebben ze genoeg gear zodat je toch weer verder kunt skaten. Er zijn altijd een aantal boards op voorraad.

Evenementen:
Regelmatig organiseert het park skateboard wedstrijden voor jong en oud. De twee bekendste wedstrijden van het park zijn wel de WSC Cup en de Ouwelullencup (alleen voor ouwe lullen). Wil je exact weten welke wedstrijden ze allemaal hebben, kijk dan op de website van het skatepark. Naast skateboard wedstrijden zijn er regelmatig optredens en party’s in het skatepark waar je volgens de locals ”helemaal kapot kunt gaan”. Ook hiervoor kun je terecht op de website van het skatepark.  

Teun-Janssen-Kickflip
Lessen:
Net als in de meeste skateparken kun je ook bij WSC skateboardlessen nemen. De lessen zijn opgesplitst in drie niveau’s. Beginners, gevorderden en vergevorderden. De lessen worden gegeven op maandagavond. Eén lesblok duurt tien weken lang en kost €90. Aanmelden voor de lessen kan via de website van het skatepark.

Info WSC Skatepark:
Adres: Buitendijk 2-3, 5211 WJ ‘s-Hertogenbosch
Telefoon: 073 – 6893025

Openbaar vervoer:
Het park is vanaf station Den Bosch makkelijk te bereiken. Zodra het het station uit komt ga je de eerste straat linksaf en is het maar 10 minuutjes rechtdoor lopen. Je vindt het park aan je linkerhand voor de brug.

Openingstijden en prijzen:
Maandag & Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 13:00 – 23:00
Donderdag (BMX): 18:30 – 23:00
Vrijdag: 13:00 – 23:00
Zaterdag: 13:00 – 22:00
Zondag (stepjes): 13:00 – 18:00

Kosten:
Entree: €5
5 rittenkaart: €22,50
10 rittenkaart: €45
Seisoenspas: €125

Actuele openingstijden en info:
www.worldskatecenter.com

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

26mayAll DayCarve & Coffee

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL