PARK: LADYBIRD SKATEPARK, TILBURG

We zijn aangekomen bij het derde grote skatepark in Noord-Brabant. Ladybird is volgens veel skaters in Nederland het beste skatepark dat we hebben. Naast het grote park dat opgebouwd is uit veel transition met in het midden veel street obstakels is er ook nog een kiddy course waar veel steden alleen al van dromen. Samen met Justin Wagener en een aantal locals gingen wij een dagje langs om het park eens goed onder de loep te nemen.

Ladybird Skatepark Tilburg:
Sinds ongeveer twee jaar zit het skatepark op de huidige locatie. Het skatepark in Tilburg maakt deel uit van de ‘Hall Of Fame’. In de Hall of Fame zit naast het skatepark een concertzaal, muziekruimtes en kun je er terecht voor een gezellig biertjes en de dikste party’s. Daarnaast is het park vanaf het station heel gemakkelijk te bereiken.

Het Skatepark:
In het skatepark van Ladybird is letterlijk alles te vinden. Of je nou van een goede curb, transition of een rail houdt, voor iedereen is er wel iets. Het park is opgedeeld in twee gedeeltes. Het main park is een soort van grote bowl met daarbinnen in allerlei verschillende curbs, rails, banks, gaps, polejams en alles wat je maar kunt bedenken. In het andere deel van het skatepark, een soort van kiddycourse kan je terecht als je even rustig wil skaten. Hier vindt je vooral wat lagere obstakels zoals wheelypads, kleine transitions en curbs.

Ladybird-Skatepark-Tilburg-park-10

Ladybird-Skatepark-Tilburg-park-19

Horeca en faciliteiten:
Zin in wat te eten of drinken? Eigenlijk hoef je niets mee te nemen vanuit huis. Daarnaast is er genoeg ruimte om rustig te zitten en heeft het park een grote binnenplaats waar je in de zomer rustig kunt genieten van je shaggie en als je geluk hebt staat de BBQ aan voor een lekker stuk vlees.

Shop:
In de kantine van het skatepark zijn twee kasten te vinden met een groot assortiment skateboard onderdelen. Mocht er iets kapot gaan aan je skateboard, het park heeft alles in huis.

Ladybird-Skatepark-Tilburg-Bar

Evenementen in Ladybird Skatepark:
Regelmatig zijn er evenementen in het skatepark. Behalve de eigen evenementen van het park zoals bijvoorbeeld ‘Belgie VS Nederland’ was het park twee keer het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen en demo’s van pro teams. Ook organiseert het skatepark regelmatig filmavonden en andere kleine evenementen.

Lessen:
Net als in de meeste skateparken is het ook bij Ladybird mogelijk om lessen te nemen. Drie keer per week zijn er lessen waar je in verschillende cursussen les krijgt van ervaren locale skateboarders. Wil je meer info over de lessen. Neem dan een kijkje op de website van het skatepark.

Justin-Wagener-Frontside-Feeble-Ladybird-Tilburg

Info Ladybird Skatepark:
Adres:
NS Plein 5, 5014DA, Tilburg
Telefoon: 013 – 460 07 43

Bereikbaarheid:
Vanaf het station in Tilburg loop je in een kleine 10 minuten naar het skatepark. Als je het station uit komt lopen ga je linksaf. Vervolgens loop je rechtdoor totdat je rechtsaf onder het spoor door kunt lopen. Daarna loop je linksaf het trein van Hall Of Fame op.

Openingstijden en prijzen:
Maandag:
 18:00 – 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 14.00 – 23.00
Donderdag: 14.00 – 23.00
Vrijdag: 14:00 – 24.00
Zaterdag: 12.00 – 24.00
Zondag: 12.00 – 23.00

Entree: €5,50
12 strippenkaart: €50
25 strippenkaart: €100
Seizoenskaart (3 maanden): €110,-

Check de website voor actuele openingstijden:
www.ladybirdskatepark.nl

Postcode / Adres
Radius:
Category:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

X