YANNICK ‘WAVY’ WITVOET OVER SCHOOL, CIJFERS EN SKATEBOARDEN

Yannick Witvoet is een skateboarder uit Rotterdam. Met zestien jaren oud is hij er eentje van de nieuwe generatie. Zijn aparte stijl van skaten onderscheid hem van de rest. We zien hem dan ook graag skaten. Hopelijk gaan we de komende tijd meer van hem horen. Yannick gaat trouwens schuil onder de naam Wavy. Waarom dat zo is, lees je onder andere in dit interview.

Naam op paspoort: Yannick Witvoet
Geboorteplaats: Rotterdam
Woonplaats: Rotterdam
Geboortedatum: 11 februari, 1998
Sponsors: z’n ma (manager)

Yannick, hoe kom je aan je bijnaam ‘Wavy’? Dat heeft Rick (den Ouden) verzonnen. Origineel was het ‘Wavy Baby’. Toen ik veertien was ging ik soms een beetje smoken. Dus was ik wavy, maar door m’n leeftijd noemden ze me ook baby. Zo kwam het bij elkaar.

Je hebt best wel een aparte stijl van skaten. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
Het ding is dat ik altijd dingen bedenk, maar ik heb nooit echt de basis geleerd. Die begin ik nu pas te leren. Ik loste het altijd creatief op. Nu kan ik een beetje de basis, maar heb ik nog steeds de drang naar het creatieve. Dat gaat niet echt weg.

Hoe lang skate je nu?
5 jaar.

Naar wie keek je op toen je begon met skaten?
Kijk! Weet je wat het is? Wouter (de Jong) is al vijf jaar m’n mattie, maar ik heb altijd al naar z’n skaten opgekeken. Sowieso keek ik ook op naar Nassim Guammaz en Rob Maatman. Veel inspiratie krijg ik ook van de TeVerOmTeFietsen crew, want daar rol ik ook al vier jaar mee. Door hun ben ik veel gaan streeten. Dat heeft invloed gehad.

En naar wie kijk je nu op? Internationaal gezien..
Wes Kremer, Leo Valls (van Magenta) en Lucas Puig..

Skateboarden gaat een Olympische sport worden. Ga jij een kaartje kopen?
Nee!

Waarom niet?
Het ding is.. Het gaat helemaal niet om de doekoe of zo. Eerste plaats, tweede plaats, derde plaats.. Nyjah gaat toch winnen, haha. Maar daar gaat skateboarden helemaal niet om. Het gaat om lol hebben. Voor mij voelt het niet echt aan als een contest sport. Kleine contests zijn leuk, maar geen Street League en Olympische Spelen. Dat gaat veel te ver. Zoals Biggie ooit zei: ‘Mo money, mo problems..’

yannick-wavy-witvoet-ollie-trailer-rotterdam
Yannick ‘Wavy’ Witvoet, ollie uit de trailer / foto: Rimmert Schoorlemmer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL