MONEY TALKS MET DOUWE MACARE

Hoe hype jij jezelf op tijdens een finale in een wedstrijd?
Dat weet ik niet precies. Je wil jezelf gewoon overtreffen. En als het om veel geld gaat, staat er nog wel extra druk op denk ik.

Kort geleden was je te gast bij de Sportlife winkelwagen race. Hoe komt het dat jij altijd gevraagd word voor dat soort projecten?
Ik hoorde dat Chris Stuifzand er ook voor was  gevraagd, maar je moest Facebook en Instagram hebben met veel volgers. En dat had hij niet. Ik denk dat ik gevraagd ben doordat ik dit soort dingen al best veel heb gedaan. Én ik ben actief op social media. Dat was belangrijk bij die campagne, want je moest een paar dingen sharen.

Wat is het gekste project waar je ooit aan mee gewerkt hebt?
Ik heb meegedaan een tv-programma: Join the Beat. Ze wilden een beat maken op de basis van het geluid van een skateboard. Ik moest skaten in de studio en dat werd in een beat verwerkt. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niemand zal aanraden dat te doen als je er geen geld voor krijgt.

Hoe komt het dat dat je nu totaal andere sponsors hebt dan twee jaar geleden?
Dat komt doordat ik een slecht pakket had dat werd geraakt door de crisis. Etnies en Analog bijvoorbeeld.. Analog stapte helemaal uit skateboarden. Etnies liet me gaan vlak nadat ik mijn part had uitgebracht. Ze zeiden dat ze me niet verder konden helpen. Zelf wilde ik wel meer.. Ik heb toen een tijd gewacht en gekeken wat op mijn pad kwam. Met Aldo kon ik het altijd goed vinden en hij heeft me verder geholpen met Dickies en Dekline. Daar ben ik wel echt blij mee.

Heb je zelf enig idee waardoor je zo in de smaak valt bij de kids?
Ik heb geen idee eigenlijk. Zelf denk ik gewoon door m’n skateboarden. Ook ben ik goed te vinden op social media. Ik ben niet te beroerd om ‘hallo’ te zeggen tegen kids. Af en toe geef ik spullen weg; dat soort dingen. Laatst won ik bij de Dew Tour bijvoorbeeld wielen. Die gaf ik aan een kid die de hele dag hard geskatet had. Een week later kwam ik hem tegen en reed hij op die wielen. Dat vind ik sick! Ik vind het ook leuk van kinderen dat ze echt bezig zijn met skateboarden en niet de shit erom heen. Dat doet me denken aan vroeger. Toen zorgde ik er bijvoorbeeld voor dat ik om kwart voor tien bij Burnside voor de deur stond. We skaten toen van ‘s ochtends tien tot ‘s avonds tien.

Naast dat je bij veel events te zien bent, heb je het laatste jaar meerdere street parts uitgebracht. Wat kunnen we nog van je verwachten? 17 september komt er een part uit op Ride Channel. Ik heb met Huub Slinger en Tomo Hiko veel gefilmd. Met Tomo in Amerika en Huub in Nederland. Op een gegeven moment hadden we een part. Tomo wilde het nergens voor gebruiken want hij had geen platform.. Ik had een A to B met Colin Clark gefilmd en ik vertelde hem over die part. Hij stelde het voor bij Ride Channel en ze wilde het graag plaatsen.

Je hebt de afgelopen drie jaar op het podium gestaan bij het NK skateboarden, maar nog nooit op de eerste plek. Wat gaat er telkens fout?
Ik denk dat ik van nog iets hoger af moet kickflippen. Ik heb echt geen idee. Ik ben nog nooit eerste geworden, maar ik heb het podium vaak gehaald. Eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit. Het NK is leuk om een keer te winnen om je kinderen dat later een keer te kunnen vertellen. Verder is bijvoorbeeld de AmsterDamn AM specialer vind ik.

Als je één ding zou moeten kiezen wat je nog een keer wil doen qua skateboarden. Wat is dat dan?
Ik zou wel een keer naar China willen om daar die spots skaten. Je ziet ze veel in video’s nu. Toevallig ga ik er eind oktober heen met Woody, dus ik ben benieuwd!

Stel dat er iets gebeurt waardoor je nooit meer kan skaten. Wat denk je dat je dan gaat doen?
Terug naar school en veel editten denk ik. Het lijkt me leuk om iets in de reclamewereld te doen.

Wat ga je doen als er een tijd komt dat je écht moet werken voor je geld?
Ik zou graag bij een reclamebureau of zoiets werken. Bij zo’n bedrijf heb ik al wel eens gewerkt. Ik maak soms filmpjes voor mijn vriendin. Zij heeft haar eigen bedrijf, River heet het. Ze maakt bedrijfsfilmpjes en die monteer ik af toe. Als ik niets te doen heb en zoiets komt op mijn pad dan doe ik dat.

Als je mensen één plek ter wereld moet aanraden om te gaan skaten. Waar zal je ze dan heen sturen?
Naar Cyprus! Daar moet je gewoon gaan rondrijden en je vind de spots vanzelf.. Alles is van marmer. Zelfs als je de dikste trap skate dan kan je gewoon weg glijden.

Wat zijn de je drie mooiste momenten die je hebt meegemaakt door skateboarden?
– Toen ik mijn eerste sponsor kreeg, Burnside. Dat was een moment wat ik nooit zal vergeten.
– Ik moest een keer een demo rijden in een eilandje bij Madagaskar. Het kwam niet zozeer het skaten zelf, want er was alleen een bowl. Maar alles bij elkaar was gewoon super. Dat was eigenlijk gewoon een vakantie. Madagaskar is echt een super mooi eiland.
– Toen ik Skate Arcade won in Barcelona. Ik kon toen naar LA en daar wilde ik heel graag heen. Dat kwam super goed uit.

douwe-macare-kickflip-to-fakie-smallDouwe Macare – kickflip to fakie

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL