PARK: AREA51 SKATEPARK EINDHOVEN

De komende herfst en winter zal het weer het vaak niet toelaten buiten te gaan skateboarden. De oplossing: indoor skateparken. Deze herfst en winter zal je regelmatig park reviews van de indoor skateparken in ons land voorbij zien komen. Samen met een aantal ervaren skaters gaan wij het land door om een duidelijk overzicht te creëren van de parken die ons land rijk is. Aangezien het NK voor de deur staat en het park kort geleden verbouwd is beginnen we met Area15 Skatepark in Eindhoven. Het is één van de oudste indoor skateparken in Nederland die nog open is; én dus een rijke geschiedenis heeft. 

Area51 Skatepark Eindhoven:
In 2000 opende het park haar deuren in een oude vliegtuighangar in Meerhoven. vandaar ook de naam Area51. Sinds 2006 zit het skatepark op de huidige locatie op het Strijp-S terrein in Eindhoven. Qua faciliteiten is Area51 één van de modernste parken in Nederland. Naast het skatepark zelf heeft het park een goede en gezellige bar waar het personeel altijd klaar staat voor een praatje. Deze bar heeft  een uitgebreid assortiment aan eten en drinken. Daarnaast is Area51 één van de weinige skateparken met een alcohol vergunning. Ze schenken uit de tap.

Het skatepark:
Area51 is met zijn 2800 vierkante meter Nederlands grootste indoor skatepark. Naast het uitgebreide street gedeelte heeft het park ook een grote bowl en een uitgebreide miniramp met spine en poolcoping. Speciaal voor de lessen en kids is er een apart leergedeelte met lage obstakels waar je rustig kan oefenen. Goede instructies krijg je tijdens de lessen die het skatepark ook verzorgt. Het park heeft ervoor gekozen zowel de obstakels als de vloer van hout te maken. Dit geeft een goed en egaal rijoppervlak, maar heb je hele harde wielen dan kan het af en toe heel glad worden. Heb je een hekel aan BMX’ers en steppers, dan ben je hier aan het goede adres. In het pand naast Area51 zit 040 BMX park, de perfecte plek voor BMX’er en scooters.

Area-51-Eindhoven-Skatepark-bowl-3


Horeca en faciliteiten:
In principe hoef je geen eten en drinken mee van huis te nemen. Het park heeft alles in huis. Een groot assortiment aan eten en drinken, warm en koud, zoet en hartig. Daarnaast heeft het park een alcoholvergunning en schenkt zowel bier uit fles als uit de tap. Wat ons betreft een groot plus punt. Stay connected bij Area51. In het hele park is gratis wifi beschikbaar.

Shop:
Nog geen skateboard of gaat er onverhoopt iets kapot tijdens je sessie in het park? In de kleine shop van het skatepark is in principe alles verkrijgbaar om weer verder te kunnen skaten. Het is geen groot assortiment, maar wat je nodig hebt om weer te kunnen skaten kun je er sowieso krijgen.

Area-51-Eindhoven-Skatepark-kantine


Evenementen in Area51:
Regelmatig is Area51 het terrein voor evenementen. Zo is het park onder andere decor geweest van het Nederlands Kampioenschap Skateboarden. Wedstrijden als Wild in the Parks en vele demo’s hebben het park al aangedaan. Naast skateboard events heeft het park ook een grote ruimte voor feesten. Minimaal twaalf keer per jaar kun je hier in het weekend terecht voor feesten tot in de vroege uurtjes.

Lessen:
Heb je nog nooit geskateboard of heb je behoefte aan lessen? Area51 heeft een uitgebreide skateboardschool. Je kunt je er aanmelden voor verschillende niveaus en leeftijden. De lessen worden gegeven door ervaren skateboarders. Aanmelden voor de lessen kan via de website van Area51.

Area-51-Eindhoven-Skatepark-Jonathan-Thijs-Bs-Overkrooked


Info Area51 Skatepark:
Adres: 
Klokgebouw 51, 5617 AB Eindhoven
Telefoon: 040-2341060

Openbaar vervoer:
2 minuten lopen vanaf station Eindhoven Beukenlaan

Openingstijden en prijzen:
Maandag:
gesloten
Dinsdag: 15.00 – 23.00
Woensdag: 14.00 – 23.00
Donderdag: 15.00 – 23.00
Vrijdag: 15.00 – 24.00
Zaterdag: 13.00 – 24.00
Zondag: 12.00 – 20.00

Entree: €5,50
Kortingskaart: €45,-
Maandkaart: €40,-
Seizoenskaart (3 maanden): €110,-

Check de website voor actuele openingstijden:
www.Area51Skatepark.nl

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

02decAll DayBattle of Brugges

15dec18:0023:00Skullcandy X Burnside X-Mas Miniramp Jam

30decAll DayOpen Belgian Championship