FALUS PRAAT OVER GROOTSTE SUCCESVERHALEN

Als we aan een écht Nederlands skateboardmerk denken, dan komen we al snel uit bij Falus. Falus is een merk dat leeft en een merkwaardig, maar eigen imago uitstraat en daar ook echt achter staat. Wij zochten Falus op voor een interview. Op hun hoofdkwartier in de Tivoli in Utrecht vroegen we wat hun geheimen zijn om ondertussen al weer bijna 12 jaar te worden. Iets wat zeldzaam is onder de skateboardmerken in Nederland.

Foto bovenaan: (v.l.n.r.) Addie Knispel, Edward Cook, Yannick Kalaydjian

Waarvoor staat de naam ‘Falus’ eigenlijk precies?
Eddie: Falus staat eigenlijk voor falen. Iedereen denkt altijd dat het voor fallus, dus piemel staat. Maar dat is dus eigenlijk helemaal niet zo.
Yannick: Juist, we zijn gewoon losers.
Eddie: Het is gewoon een roepnaam die ontstaan is op de straten van Barcelona. Dus afkomstig van falen.

Waar is het idee vandaan gekomen om Falus te beginnen?
Eddie: Yannick en ik woonden in Barcelona samen met Louisa Menke en een paar Zweedse gasten. Iedere dag skaten, op zuipmissies gaan, én Falus schreeuwen dus. Aangezien wij de enige twee waren die níet konden skaten en de rest wel was het meer ons ding. De rest deed gezellig mee.. We waren gewoon bezig met Falus te roepen op straat. Op gegeven moment hadden we wat dingetjes gemaakt; stencils die wel uitdeelden. En toen we terugkwamen in Nederland besloten we Falus te beginnen als merk. We begonnen als shirtmerk, en maakten alles zelf in het begin. De boards en andere dingen kwamen pas veel later.

Wanneer zijn jullie begonnen met boards te maken?
Addie: Dat weten we niet precies.. Yannick was op een bepaald moment zo eigenwijs: ‘Ik ga nú boards maken.’
Eddie: We waren het zat om altijd dure boards te kopen. En doordat we dan onze eigen boards hebben, kunnen we er goedkoper aan komen natuurlijk. Daardoor is het begonnen.

Falus-Boards
De tot nu toe uitgebrachte Falus boards

Jullie stralen een sterk imago uit als Falus. Maar voor wie is Falus ooit bedoeld?
Eddie: De laatste tijd komen er best veel boardmerken op die zeggen wat wij eigenlijk altijd al hebben gezegd: heb gewoon lol. Wij zijn bezig voor mensen die niet per se pro willen worden of heel goed willen zijn. Als je maar lol hebt in het skaten en je het naar je zin hebt.
Addie: Dat je gemotiveerd bent om de fun er in te houden en je niet alleen maar bezig bent met: ‘Oh, ik kan een Ryan Sheckler worden’. Succes dan! Neem niet alles te serieus en heb gewoon lol in het skaten.
Eddie: Ja, we zijn er voor de mensen die er gewoon lol in hebben!


Een goed voorbeeld daarvan is de Falus ‘Tiki’ tricktip

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL