JEROEN SARS, SHOPEIGENAAR EN POOLBOER IN HART EN NIEREN

Jeroen Sars is dé Nederlandse poolboer bij uitstek. Meerdere jaren achter elkaar was hij Nederlands Kampioen in de bowl of was hij te zien zijn met stijlvolle lines tijdens events in binnen- en buitenland. Intussen is Jeroen al weer 42 jaar en werkt fulltime in zijn eigen skateshop en is hij nog regelmatig te vinden op zijn skateboard. Wij zochten hem op voor een interview in zijn local skatepark, Areafiftyone in Eindhoven.

Naam op paspoort: Johannes Aloysius Petrus (Jeroen) Sars
Geboortedatum: 23 februari, 1972
Geboorteplaats: Waalwijk
Woonplaats: Eindhoven
Sponsors: Anti Hero, Independent Trucks, Vans Flow

Hallo Jeroen, nog steeds lekker rond aan het vliegen zien we. Wanneer is het allemaal begonnen?
Ja zeker, nog steeds. Het is allemaal begonnen rond ’85 – ’86. Nou ja, eigenlijk wel iets eerder, maar dat was meer een beetje rondrijden op een plastic boardje. Vanaf ’85 – ’86 ging ik echt magazines lezen en ging ik iets dieper in het wereldje achter het skateboarden. Dus dat vind ik eigenlijk het begin.

Sta je nog vaak op je skateboard?
Jazeker! Meestal spreek ik wel twee à drie keer per week af om een avondje in het park (AreaFiftyOne Skatepark) met mensen om te gaan rollen; of ik ga samen met m’n kids.

Naast het skaten ben je natuurlijk veel bezig met 100% Skateboardshop Eindhoven, jouw eigen winkel. Hoe ben je daar ooit mee begonnen?
De winkel zat al langer in Eindhoven en die heette ook al 100% en werd gerund door twee gasten uit Eindhoven. Zij skatete een beetje omdat ze een skateshop hadden. Op een gegeven moment kregen ze onderling problemen waardoor ze de winkel weg wilden doen. Destijds reed ik al een tijd voor Hardcore en zo is het ooit ten sprake gekomen. Ik vond het vet, alleen wilde ik wel dat het écht mijn eigen skateshop werd en dus geen Hardcore winkel. Zelf wil ik kunnen bepalen welke merken ik in m’n winkel heb. Van een groothandel wilde ik niet afhankelijk zijn.

Tot een aantal jaren geleden was je zelf nog op hoog niveau bezig met skateboarden. Hoe zag jou leven er toen uit?
Je bedoelt toen ik nog geen winkel en kinderen had? Destijds ging ik wel veel meer skaten en op trips en zo. Dat is wel jammer van een eigen shop hebben. Zeker zoals hoe ik het doe. Want ik heb geen personeel en doe alles zelf; samen met mijn vrouw. Dus tripjes en weg gaan dat is wel heel lastig. Dus ik skate nu meestal op zondag en door de week s’avonds in AreaFiftyOne.

Waar ben je zoal geweest tijdens je trips?
Ik ben een paar keer naar Marseille geweest. Daar waren toen grote wedstrijden. Ook ben ik veel geweest in Zuid-Europa. En in ’98 (toen had ik al wel de shop) ben ik naar LA en San Francisco geweest met Sven Aerts, Ivan (een vriend van ons) en Andor van der Boom. Dat was wel echt een vette trip. Maar toen heeft mijn vrouw dus wel drie weken lang in de shop moeten staan. Sven en Ivan kende al de spots van Mouse en al die Girl video’s. Dus dan zie je ineens hoe die spots er in het echt uit zien. Dat is echt vet!


Jeroen-Sars-Lien-Tail
Jeroen Sars – lien to tail / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024