FLATSPOT EXCLUSIVE: FABIAN VERHAEGHE FOR HOMEMADE SKATEBOARDS

Vandaag hebben we weer een nieuwe Flatspot Exclusive klaar staan, en niet zomaar een. HomeMade Skateboards stuurde ons deze dikke ”tribute” part Fabian Verhaeghe. Fabian is sinds kort mede-eigenaar van Hurray waardoor hij er voor kiest zijn eigen merken volop te supporten. 

Hey Fabian, je gaat het een stuk rustiger aan dus, qua skateboarden? Waardoor heb je dat besloten?
Het rustiger aan doen zou ik niet zeggen. Vorige zomer is me gevraagd om mee de zaak over te nemen waar ik toen werkte. Sinds begin maart ben ik mede eigenaar van Hurray Distribution, een skateboard- en street wear groothandel. Wij verdelen merken voor de BeNeLux. Hierdoor heb ik wel een stuk minder tijd om op mijn board te staan dus op mijn board is het jammergenoeg een stuk rustiger momenteel.

Wat bekent het voor jou om nu deel uit te maken van de HomeMade family?
Ik was als skater altijd trouw aan de merken die me steunden, zelfs toen ik voor Zero skate en daar helemaal niets mee gebeurde en er niet echt een goed gevoel was. Toen Geoff me vroeg om voor Homemade te skaten voelde het een beetje aan als thuiskomen. Skaten, chillen en trips doen met mensen die ik al superlang ken, dat is skateboarden voor mij.

Als je terug kijkt op je skateboard carriere. Wat is het mooiste wat je is bij gebleven en wat is het beste dat je er aan over hebt gehouden?
Het mooiste wat is me is bijgebleven zijn de mensen en culturen die ik op mijn ‘reizen’ heb leren kennen. Het feit dat je dezelfde passie deelt met iemand van de andere kant van de wereld, en dat daardoor onmiddellijk een soort respect en vriendschap ontstaat. Dat heb je alleen in skateboarden denk ik.

Wat ga je doen nu je ”gestopt’’ bent met skateboarden op het niveau waarop je dat deed?
Mij verder concentreren op onze zaak. We verdelen nu een 10- tal merken, waaronder HUF, WeSC, Stance, Poler, Alien Workshop, Habitat en sinds kort ook Primitive, het merk van P-Rod. Ik skate niet meer zo als voorheen, maar je zal me nog wel eens zien rondvliegen. Stoppen met skateboarden, dat zit er niet in…

Bekijk ook:
Flatspot Exclusive: Billy Hoogendijk en Shajen Willems in Belgie

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL