CHRISTOPH HARTLEIB OVER PLANNEN SKATEDELUXE.NL

Op de terugweg van de Vans Spring Classic kwamen we Christoph Hartleib, de eigenaar van SkateDeluxe heel toevallig tegen in het vliegtuig terug naar Nederland. Naast dat SkateDeluxe ons vanaf het begin af aan support, is het onder de Nederlandse distributeurs en winkels een veelbesproken bedrijf. Voor ons de uitgelezen kans om Christoph te vragen naar wat SkateDeluxe precies is, wat ze doen en wat de plannen zijn.

Kun je ons vertellen hoe het allemaal is begonnen?
Ik begon aan de universiteit en in die zelfde tijd begon ik schoenen te verkopen via Ebay. Ik kocht vijf paar schoenen in een uitverkoop bij een winkel en heb die op internet verkocht. Toen ik ze kwijt was ging ik terug en kocht ik 150 paar. M’n hele studentenkamer stond toen vol schoenen. Na een jaar had ik rond de 250 paar en heb ik het verplaatst naar de garage bij m’n ouders thuis. Mijn moeder nam de verzendingen over en ik verzorgde alles online.

Op een begeven moment had ik meer vrije tijd tijdens m’n studie ben ik opzoek gegaan naar online shops met een goede website + service + productaanbod en die waren er in mijn ogen nog niet. Ik besloot er zelf een te beginnen, ik wilde iets nieuws doen doen. In het begin was het gewoon proberen. Ik heb de shop geopend en gekeken wat er gebeurd. In eerste instantie was het niet eens mijn plan heel groot te worden. Het was meer ontdekken voor mezelf. Na één jaar heb ik skateboards en kleding toegevoegd. Het niet makkelijk als je begint om een distributeur te vinden die aan je wil leveren. In de tijd dat ik begon waren er veel winkels die een webshop wilde beginnen.

Wat is SkateDeluxe anno 2014?
Het is flink gegroeid.. We hebben nu 100 medewerkers en we versturen door heel Europa. Op het moment zijn we het meest actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en sinds dit jaar ook in Italië, Frankrijk, België en Nederland. Er zijn die in die landen veel kleine online shops, maar niet echt met hele goede service en een groot aanbod. We proberen onze klanten een zo goed mogelijke service en productaanbod te geven.

Bij een fysieke winkel kan je natuurlijk zien hoe groot het is, hoe groot is jullie warehouse?
Ons warehouse is op het moment 2000M2 op twee verdiepingen en bevindt zich in het midden van Duitsland, vanaf daar versturen we alles. We versturen op het moment rond de 1000 orders per dag en hebben klantenservice in Duitsland waar je onder andere terecht kan voor de Duitse, Italiaanse, Engelse en Spaanse klanten. En eentje in Antwerpen voor de Benelux en de Franse markt. We hebben het warehouse op één plek omdat het gewoon veel overzichtelijker is. Ook vanaf daar kunnen we alles binnen 2 dagen door heel Europa verzonden hebben.

Naar welke positie is SkateDeluxe opzoek in Nederland?
We gaan voor de beste service en het grootste aanbod. We blijven ons ook het meeste focussen op de skateboarders. Je vind bij ons daarom ook een groot aanbod aan hardware en schoenen. Maar het belangrijkste voor ons zelf is dus de goede en snelle service.

Doen jullie ook zaken met Nederlandse distributeurs?
Op het moment niet. Aangezien ons warehouse in Duitsland zit is het voor ons simpelweg het gemakkelijkst om daar ook inkopen te doen.

Wat denk jij dat de toekomst is voor de Nederlandse skateboard bedrijven?
Ik denk dat de kleine winkels heel belangrijk zijn. Zij doen de core business en supporten de local scene. Zij kunnen de ze locals beïnvloeden op wat ze kopen. Eigenlijk zijn ze heel belangrijk voor ons. Wel denk ik dat steeds meer mensen online zullen gaan kopen. Op het moment is het rond de 25%. De kids groeien op met online shops, dus ik denk dat het steeds meer zal worden..

Wat zijn de plannen met SkateDeluxe in Nederland? Zijn jullie bezig met een team en dat soort dingen?
Ja, we zijn er mee bezig en we willen in de toekomst een team opzetten in ieder land. Maar het belangrijkst voor ons zelf is op het moment de klantenservice.. Wel sponsoren we binnenkort de Skate48 video contest in Nederland en daarna gaan we volgend jaar waarschijnlijk meer dingen doen. Maar concrete plannen zijn er nog niet, jullie zien het vanzelf!

Neem een kijkje bij SkateDeluxe: www.skatedeluxe.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

22junAll DayMarnix Crue Go Skateboarding Day

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL