WILLEM VAN DIJK VAN DIY NAAR HET VU ZIEKENHUIS

Als je met Willem gaat skaten, dan weet je dat je op aparte spots gaat komen. Altijd op straat te vinden, tenzij hij aan het werk is in het VU Ziekenhuis. Hij weet spots aan te pakken waar veel mensen nog niet eens een spot zien. We trokken een paar dagen met hem op om te kijken wat hij allemaal aan het doen is.

Naam op paspoort: Willem van Dijk

Geboorteplaats: Eindhoven

Woonplaats: Amsterdam

Geboortedatum: 23-11-1989
Sponsors: 100% Skateshop, Magenta Skateboards, Pop Trading Company

Hey Willem,  je bent drie jaar geleden verhuisd naar Amsterdam. Waarom naar Amsterdam?
Nou ja, mijn vriendin woont hier en hier woonde al veel niet-skatende homies van mij. En ik moest een nieuwe opleiding gaan doen en de opleiding in Amsterdam stond goed aangeschreven. Dus ik heb toen mijn spullen gepakt en ben naar Amsterdam gekomen.

Heb je je plek kunnen vinden in Amsterdam?
Ja man, het is echt fucking chill. Ben veel aan het skaten, je kan hier goed party’en… Het biedt wat dat betreft gewoon meer mogelijkheden dan Eindhoven. Vergeleken met Amsterdam is Eindhoven best wel een dorp.

Meteen aansluiting gevonden bij de Booticelli boys?
Ja die bestonden toen nog niet. Ik kende Mees, Jamie, Simon, Zep en Daniel een beetje. Simon kreeg toen antikraak een huis en daar ben ik toen bij gaan wonen op de Nassaukade. Er kwamen daar een hoop mensen langs en we gingen altijd samen skaten, chillen en party’en.

Dus jij hebt het begin van de Booticelli boys meegemaakt?
Mees had een boot en we gingen vaak varen en volgens mij vaarden we een keer langs de botticelli winkel en toen noemden we de boot van Mees de Booticelli. Zo is het volgens mij ontstaan. Het begon ook als en klein groepje en nu is de crew fucking groot.

Het is wel een heel hechte vriendengroep geworden?
Ja de meeste homies komen niet eens uit Amsterdam maar uit andere delen van het land. Het kwam gewoon allemaal samen in Amsterdam.

WillemVanDijk-FrontsideOllie-AmsterdamFrontside Ollie – Foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL