VIDEO: DOUWE MACARE IN LOS ANGELES MET RED BULL SKATE ARCADE

Vanaf donderdag kun je je aanmelden voor Red Bull Skate Arcade. Dé virtuele online skateboard wedstrijd waarbij je kans maakt op een trip naar de finale in Barcelona. Iedere week gaat er een nieuw level open waarna je een week de tijd hebt deze te filmen en te uploaden op de speciale website. Vorig jaar won Douwe Macare de finale in Barcelona waar hij een geheel verzorgde trip won naar Los Angeles. Wij vroegen Douwe hoe hij de wedstrijd ervaren heeft en hoe alles in elkaar zit.

Aanmelden voor Red Bull Skate Arcade 2014 kan vanaf donderdag!

Hoe was de trip naar LA, wat heb je precies gedaan?
We hebben daar eigenlijk alleen maar geskateboard. De trip naar LA was 6 dagen in totaal. De eerste dag was voornamelijk uitrusten van de reis en overleggen met de filmers naar welke plekken we zouden gaan. Ook kwam me homie Manny Lopez later die dag aan om de trip te joinen. We zijn toen de hele week naar veel bekende spots geweest, bekende skateparken. Wat ook heel vet was, was dat ze ons met een Red® camera vanuit een busje gingen filmen en volgen op de Boardwalk in Hollywood. Ik heb het shot nog niet gezien, maar ik geloof dat het heel vet is geworden.

Je hebt de trip gewonnen bij de finale van de Red Bull Skate Arcade in Barcelona. Hoe is dat precies gelopen?
Ik heb meegedaan aan de Nederlandse online versie van de Red Bull Skate Arcade. Daarmee won ik een trip naar de World final in Barcelona. Dat was een vierdaagse trip met een wedstrijd die twee dagen duurde. Op verschillende locaties in Barcelona werden obstakels gebouwd waarop de wedstrijd werd gehouden. Bij ieder level kon je punten verdienen waardoor je wel- of niet door ging naar het volgende level. Uiteindelijk werd ik eerste in de finale en won ik een trip naar LA. Wat ik daar gedaan heb kun je eigenlijk wel zien in de video..

Wat vond je het leukst van de hele Red Bull Skate Arcade van het begin tot het einde?
Ik vond het vet dat Red Bull alles Top Notch had geregeld. Ook vond ik het cool om rijders vanuit heel Europa te leren kennen.  Wat nog  het vetste was, was dat Red Bull een heel park had gebouwd in een pretpark boven op een berg in Barca. Het was echt een vette ervaring om daar op te mogen skaten. Het was gewoon een super goed georganiseerd event.

Ben je van plan dit jaar weer mee te gaan doen?
Dat denk ik wel ja!

Douwe-Macare-Red-Bull-Skate-Arcade-2013-Flip-Bs-Lip
Douwe Macare tijdens de Skate Arcade 2013 finale in Barcelona / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL

11augAll DayRed Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL