NIEK ZANDSTRA: PSYCHOLOOG OP VIER WIELEN

Niek Zandstra is al jaren één van onze favoriete skaters. Al jaren geleden werd Niek bekend door zijn parts in de bekende Mr. Fisheye video’s. Hij won het NK miniramp in 2009 en daarna zagen we hem regelmatig voorbij komen bij verschillende events. Door het afronden van zijn studie en zijn huidige baan is zijn leven totaal veranderd,tijd voor een klein interview dachten wij!

Naam op Paspoort: Niek Zandstra
Geboortedatum: 3 februari, 1989
Geboorteplaats: Zutphen
Woonplaats: Zutphen
Sponsors: Burnside, Dekline, Toy Machine, Pig, Modus

Hallo Niek, lekker dagje vrij vandaag? Wat ga je allemaal doen?
Niet eens vrij vandaag! Ik heb een nieuw rooster, maar doordat die nieuw is heb ik veel gaten in mijn agenda. Vanmiddag neem ik vrij. Kijken of ik kan skaten en daarna chillen met mijn vriendin.

Sinds kort ben je klaar met je studie en begonnen met het ‘normale leven’. Hoe ziet het normale leven er voor je uit?
Tjaaaa, wel wennen. Wat je er van verwacht denk ik. Vroeg opstaan, ambtenaarstijden. Ik werk nu 3 dagen per week, dus lekker lang weekend. En met de zomertijd nu, dat het langer licht is scheelt dat natuurlijk ook een hele hoop. Verder is het werkende leven wel fucked dus, het werk zeker niet, maar die routine wel. Vrij zijn en kunnen skaten is daardoor wel extra kostbaar geworden, dan waardeer je het wel meer vind ik. Soort van voordeel? Hehe.

Wat doe je precies voor werk dan?
Psychologendingen. Dus diagnostiek en behandeling/begeleiding. Lekker brede begrippen. Werk met verschillende aandoeningen, maar vooral angststoornissen, adhd en depressie. Onder supervisie van iemand die veel meer ervaring heeft weliswaar omdat ik nog een beginner ben.

Oke heavy werk, al gekke dingen meegemaakt?
Kan/mag ik niet echt wat over zeggen. Valt mee, werk niet met de zwaarste problematiek. Vind ik wel prettig voor nu.

Niek-Zandstra-Kickflip-Arnhem
Niek Zandstra – Kickflip / Foto: Mathijs Tromp

Flatspot Magazine