WE VROEGEN MARTIJN VAN HEMMEN HET FIJNE VAN SKATE48

Op 14 en 15 juni kunnen Nederlandse skateboard filmers- en crews de strijd met elkaar aan in de Skate48 video contest. Ook wij zijn er dit jaar bij en zullen er uitgebreid verslag van gaan doen. We vroegen organisator Martijn van Hemmen naar de belangrijkste in’s- en out’s van zijn evenement in het Zuiderpark in Rotterdam.

Hey Martijn, Skate48 komt er weer aan. Wat kunnen we dit jaar allemaal verwachten en wat moeten we echt weten?Dit jaar wordt super sick! Hopelijk mooi weer, lekker eten, veel bier, gezelligheid, hammers, sicke video’s en een goede party! Het is voor iedereen vet om mee te doen ongeacht je niveau qua skaten of filmen. De camping wordt ook vet en we gaan proberen te regelen dat de sproeiers in het park ‘s nachts uitblijven.. 

Hoe ben je eigenlijk op het idee gekomen voor deze wedstrijd?
Tijdens een wedstrijd in het Zuiderpark kwamen we op het idee. Het originele 48 Hour Film Project (www.48hourfilm.com) leek me ook wel sick als skatewedstrijd en iedereen daar was meteen enthousiast. Ik hielp daarvoor altijd een beetje bij de legendarische IVP City Battle’s en het leek me vet ook zoiets op te zetten.

Voorgaande jaren was het al een zeer geslaagd event, wat maakt hem dit jaar nóg beter?
Er zijn er steeds meer mensen die het leuk vinden om te helpen en een bijdrage leveren waardoor Skate48 steeds beter en groter wordt! Het begint al echt op een festival te lijken. En door samenwerkingen met Flatspot, The Berrics en andere organisaties hebben we een steeds groter bereik voor promotie vooraf en voor de gemaakte video’s achteraf.

In de jury zitten dit jaar niet de minste namen. We zagen dat je niemand minder dan French Fred en Beagle hebt gestrikt voor dit jaar. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Twee jaar geleden dacht ik, ik stuur gewoon een mailtje naar The Berrics, wie weet willen ze wel jureren. Ik had eigenlijk helemaal geen reactie verwacht maar na 4 minuten had ik al mail van Steve Berra en was het geregeld! Met alle andere juryleden ging het eigenlijk hetzelfde, tot mijn verbazing reageert iedereen wel en de meeste vinden het ook vet om mee te doen.

Zijn er nog dingen waarbij mensen je kunnen helpen voor de aankomende Skate48?
Sowieso! Iedereen die iets kan, weet of heeft en iets wil bijdragen moet dat vooral laten weten! En je help natuurlijk al door Skate48 te liken op Facebook, flyers en stickers te verspreiden, je vrienden te hypen en je met een team in te schrijven!

Wat is de belangrijkste motivatie om mee te doen aan Skate48?
Voor ervaren filmers/editors/skaters is het vet omdat je een groot podium hebt om te laten zien wat je kan met groot internationaal bereik. Er zijn dikke prijzen te winnen en je video wordt door de beste cameramensen bekeken en beoordeeld! Voor crews zonder ervaren filmer is het ook vet om mee te doen omdat het weekend zelf heel vet word, je kan overnachten in het park, er veel prijzen zijn voor de skaters en je met een smartphone natuurlijk ook een hele vette video kan maken! Ook is er geen kans dat je na 45 seconden al bent uitgeschakeld of dat je moet skaten als je geen zin hebt. Iedereen zit gegarandeerd in de finale en beleeft de première van zijn video op groot scherm voor een groot publiek!

Oja, en masterchefs Shaldi en Yuran zorgen voor het eten!

Heb je al aanmeldingen voor dit jaar en hoe kunnen mensen zich aanmelden voor de wedstrijd?
Aanmelden kan nog niet maar ik hoor al van meerdere mensen dat ze een team aan het maken zijn! We zijn nog bezig met de organisatie van de laatste dingen, maar begin mei kunnen teams zich inschrijven op www.skatefortyeight.com

Bekijk ook:
Aankondiging Skate48

Winnende video van 2013:

SKATE48 2013 – Bombaklats from SKATE48 on Vimeo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL